Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

«…Φύγε ρε τρελέ που τόλμησες να έρθεις μέχρι εδώ θα σε σκοτώσουμε…»


Βγήκα να καλύψω την πορεία διαμαρτυρίας που έκανα χθες το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα οι κάτοικοι του Καρβουναρίου και οι λοιπές ομάδες που αντιδρούν στην εγκατάσταση ΧΥΤΑ στην εν λόγω περιοχή.

Στάθηκα να φωτογραφήσω.

Αυτό πρόλαβα μόνο.

Γιατί με εντόπισαν και με αναγνωρίσαν.

Γνώριζαν ότι έχω εκφράσει άλλη άποψη από αυτή που πιστεύουν για το θέμα.

Αν και με είχαν απειλήσει στο παρελθόν ( φιλικές προειδοποιήσεις τις αποκαλούν) δεν μπορούσαν να πιστέψω ότι θα έφταναν στο σημείο να μου επιτεθούν επειδή διαφωνώ μαζί τους.

Με πλησίασαν με κραυγές.

«…Φύγε ρε τρελέ που τόλμησες να έρθεις μέχρι εδώ θα σε σκοτώσουμε…»

«… εσύ αυτός που γράφει εναντίον μας…»

«…τώρα θα δεις πόσοι είμαστε…»

«…έκανες τον έξυπνο και μίλαγες στο ραδιόφωνο ε;…»

«… βγες αύριο στον αέρα να πεις τι είδες…»

Με προπηλάκισαν και με ξυλοκόπησαν, σπρωξιές, γροθιές, κλωτσιές, βαρελότα έπεσαν στα πόδια μου, γονατιές.

Ευτυχώς υπήρχαν και οι πιο ψύχραιμοι που με προστάτεψαν από τον μαινόμενο όχλο και κατάφερα να απεγκλωβιστώ.

Τους ευχαριστώ γιατί έτσι και με είχαν κυκλώσει και ρίξει κάτω δεν θέλω να ξέρω πιο θα ήταν το αποτέλεσμα.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Βαγγέλη σου συμπαρήσταμε για τις δύσκολες στιγμές που πέρασες, αλλά ταυτόχρονα θέλω και να σε συγχαρώ!

Να σε συγχαρώ γιατί από την πρώτη στιγμή, και όταν ομόφωνα το Νομαρχιακό Συμβούλιο ψήφιζε "ΟΧΙ ΧΥΤΑ", ήσουν ο μόνος που σηκώθηκε και μίλησε με στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, για τους λόγους που ΠΡΕΠΕΙ το έργο να γίνει, χωρίς ποτέ να φοβηθείς για αυτή την άποψη σου! Εσύ φίλε μου τουλάχιστον δεν πήρες ποτέ πίσω αυτό που υποστήριζες, όταν πολλοί άλλοι στην πορεία το κάνανε. Αυτό και μόνο δείχνει την ανιδιοτέλεια σου, την σταθερότητα των απόψεων σου, και το σθένος να υπερασπιστείς την γνώμη σου.

Δεν θα σταθώ εάν οι απόψεις σου είναι σωστές ή λάθος, ή εάν έχουν δίκιο οι κάτοικοι του Καρβουναρίου. Όχι, το θέμα δεν είναι αυτό! Ορθά επιχειρήματα υπάρχουν και από τις δυο πλευρές! Το θέμα είναι ότι εσύ απλά έχεις μια “άλλη άποψη” από αυτήν που έχουν οι κάτοικοι του Καρβουναρίου.

Το γεγονός με στεναχώρησε πολύ, γιατί όπως έχω εσένα Βαγγέλη πολύ καλό μου φίλο, έτσι έχω και πολλούς καλούς φίλους στο Καρβουνάρι, ανθρώπους που αγαπώ, συμμαθητές για χρόνια ακόμα και συγγενείς. Στους ανθρώπους αυτούς θέλω να πω το εξής: Μπορεί να έχετε όλα τα δίκια του κόσμου με το μέρος σας, αλλά τα χάνετε όταν χτυπάτε και τρομοκρατείτε άλλους ανθρώπους που απλός έχουν μια διαφορετική άποψη από εσάς! Αυτό έγινε. Κάποιος άλλος άνθρωπος έχει μια διαφορετική άποψη, τι θα πρέπει να γίνει;; Πρέπει να σεβόμαστε όλες τις απόψεις, ακόμα και εάν δεν συμφωνούμε!

Καταλαβαίνω ότι ίσως χάθηκε η υπομονή, αλλά αυτός δεν είναι τρόπος για να διεκδικήσετε το δίκιο σας!! Και είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι δεν συμφωνείτε με τέτοιου είδους αντιδράσεις, και ότι απλός μερικοί συγχωριανοί σας, χάσανε την υπομονή τους και το παρακάνανε. Το καταλαβαίνω. Καλό όμως είναι να βγείτε με μια ανακοίνωση, και να καταδικάσετε τέτοιες ενέργειες, και πόσο μάλλον προς έναν δικό μας άνθρωπο, τον Βαγγέλη Αθανασίου, που όλοι τον ξέρουμε, όλοι τον έχουμε συναντήσει, και όλοι γνωρίζουμε την αγάπη του για αυτόν εδώ τον τόπο!
Το μόνο που έκανε, …είναι να έχει μια άλλη άποψη…

Ανώνυμος είπε...

Καλέ μου φίλε σχετικά με το σχόλιο σου έχεισ δικιο μόνο στο ότι σε συνδέει η φιλία με Βαγγέλη , άλλα θα πρεπε να αναρωτηθείς γιατι ο φίλος σου ο Βαγγέλης εκφράζει αυτες τις απόψεις (ΥΠΕΡ ΤΟΥ Χ.Υ.Τ.Α. ΣΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙ) με τόση μεγάλη επιμονή και θέρμη, τόσο στην εφημερίδα όσο και στο ραδιοφωνικό σταθμό , θεωρώντας υπεύθηνους - ανενημέρωτους πάντα τους κατοίκους του καρβουναρίου.Αυτούς που ποτέ δεν είπαν οχι στο Χ.Υ.Τ.Α. και πρότειναν λύση παραχωρώντας έκταση στο καρβουνάρι.
Εσυ ηαι ο φίλος σου ο Βαγγέλης ξέρεται που ακριβώς γίνεται ο Χ.Υ.Τ.Α.?
Ξέρει οτι είναι 200 μέτρα απο το τελευταίο σπίτι του χωριού?
Μήπως ο φίλος σου ο Βαγγέλης εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα?
ΜΗΠΩΣ, ΜΗΠΩΣ ΜΗΠΩΣ....
Μηπως ο φίλος σου ο Βαγγέλης δεν είναι και τόσο ηθικός δημοσιογράφος?? ΨΑΞΟΥ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη προς ενημέρωση
1. στην πρωινή εκπομπή σου με απογοήτευσες με τους χαρακτηρισμο΄υς που χρησημοποιησες και δεν ησουν αντικειμενικός διοτι μονολογούσες βρίζοντας χωρις να υπάρχει αντίλογος.
2. απο πληροφορίες που έχω επειδη έχω καποιους γνωστους απο το Προδρόμι ( εχουν μπει και αυτοι στον αγώνα ) σε εχουν όλοι κοκκινο πανί και απ οτι κατάλαβα απο τα λεγομένα τους θα σε τακτοποιησουν σε καποια χρονική στιγμή εσενα και κάποιους άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Με τα μικρά γράμματα=(μαζευτείτε ήρθαν οι αντάρτες).Καλά μωρέ Δήμο-σιο-γράφοι,δεν έχετε κάνει ποτέ επαγγελματικό ρεπορτάζ;;;;Γιατί ο Μ. Τριανταφυλόπουλος αποκαλούσε τουσς παπαράτσι περίεργη ράτσα;;;=Διότι το βάζαν στα πόδια.Μα ποιοί είστε;;; 'Ο ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΒΙΕΤΝΑΜΜΜΜ ' ;;;;Αν μπείς στο :(ραδιόφωνο.τζ άρ) θα βρείς εκατοντάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς.Από 5 έως 30 γιά κάθε Νομό.Εσείς μισιέ ροζεουλάρ γιατί προκάλέσατε;;;; Ο αγώνας γίνεται δημοσιογραφικά,χωρίς :ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.Είμαι εκ των πραγμάτων διαφωτισμένος,ως ακροατής και αναγνώστης,να προσχωρήσω εις το πλήθος και να φωνάξω ::: όπα μπαμπ..(λάθος),εμπρός επονίτες.....(λάθος),τα σύκα τα καρίδια κ......(σωστό).

Ανώνυμος είπε...

1.Ποτέ δεν είπαμε ΟΧΙ Χ.Υ.Τ.Α ΣΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙ και προτείναμε λύση με την παραχώρηση νέας έκτασης. Ψάξτο καλύτερα atsalakote γιατί επιμένουν εκεί! Εγώ δεν θα πω ότι ΔΕΝ είσαι ηθικός, αλλά ψάξτο καλύτερα!
2.Δικαίομα σου να έχεις άλλη άποψη όπως ανέφερε ο φίλος σου, αλλά πριν την εκφράσεις τόσο επίμονα ρώτα και την άλλη πλευρά γιατί αυτοί οι άνθρωποι εκεί κάτω έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα με την θέση;; Δεν έχουν δουλειά να κάνουν και πήρανε τους δρόμους έτσι για πλάκα;;
3.Ήταν λάθος η επίθεση που σου κάνανε ορισμένοι αλλά μέσα στην ένταση της στιγμής ο έλεγχος μπορεί να χαθεί!

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιες ενέργειες αποσκοπούν στο εκφοβισμό και την τρομοκράτηση από τους γνωστούς αγνώστους ώστε να κλείσουν ελεύθερες φωνές είναι η ίδιοι άνθρωποι που πριν οκτώ χρόνια πανηγύριζαν για το έργο είναι η ίδιοι άνθρωποι που δεν θέλουν να γίνει τίποτα σ αυτόν τον τόπο . Β.ΓΚ

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Βαγγέλη και εγώ με τη σειρά μου να σου συμπαρασταθώ στις δεύσκολες νώρες που πέρασες. Δυστυχώς και το εννοώ το δυστυχώς, σαυτόν τον τόπο θέλουνε να κάνουνε κουμάντο κάποια<< ασυνείδητα και ανεγκέφαλα άτομα>>, μερικά απ αυτά μεχρι χτές φιλούσανε κατουρημένες ποδιές, για να μην πω τίποτα άλλο, για να μπούνε στο Ελληνικό Δημόσιο και μόλις βολευτήκανε θέλουνε να είναι οι ρυθμιστές αυτού του τόπου. Ανθρωποι χωρίς όραμα, χωρίς πρωτοβουλία και προπάντων άνθρωποι που δεν έχουν πέτσα επάνω τους -τρωκτικά θα έλεγα- και να βγούνε μπροστά να πούνε τις απόψεις τους που μάλον δεν έχουνε και το μόνο που προσπαθούνε να κάνουνε είναι να το παίζουνε ψευτόμαγκες πίσω απ τον όχλο σαν τα κουτάβια που βλέπουνε το λύκο και το μόνο που ξέρουνε είναι να γαυγίζουνε κάνοντας αρκετά βήματα πίσω. Ειναι αυτοί που πριν από αρκετές δεκαετίες είχανε καταστρέψει τη χώρα μας και τη φέρανε αιώνες πίσωκαι όχι μόνο. . . Σήμερα, (ευτυχώς για το τόπο μας είναι λίγοι οι κομματικοί ανεγκέφαλοι) προσπαθούνε κάποιοι με κάθε τρόπο να μας ξαναφέρουνε στη δεκαετία του 40, βρίζοντας - απειλώντας - δέρνοντας - γιατί όχι και σκοτώνοντας κάποιους ανθρώπους, (το έχουμε ξαναδεί το έργο, και όπως λεει και ρήση ο λύκος τρίχα αλάζει αλλα μυαλό δεν αλλάζει) αυτούς που μάχονται για το καλό αυτού τόπου, έχουνε ιδέες απόψεις,οράματα και όχι αυτήν καταστροφική μανία που διακατέχει αυτούς τους ίδιους. Είναι αυτοί που δεν βρίσκουν ανταπόκριση από στην τοπική κοινωνία και προσπαθούν να ξεσηκώσουν και να εκμεταλλευτούν τον κάθε ανήλικο και τον κάθε κοματικό φοιτητή που τον έχουν στείλει οι γονείς τους να σπουδάσουν.Φίλε Βαγγέλη γιατί τους ανέχεστε ακόμα, γιατί δεν τους ξεβρακώνετε πρίν κάνουν μεγαλύτερο κακό ακόμα. Φίλε Νομάρχη κατά πόσο νομημοποιούντε οι υπάλληλοι της Νομαρχίας που εγκαταλείπουν την εργασία τους και για συμμετέχουν σε κάθε μορφής διαδήλωση που είναι ενάντια στο Θεσπρωτικό λαό.

Ανώνυμος είπε...

Το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα στον πεζόδρομο κάποιος σοβαροφανείς καθ όλα ίδεολόγος (με μεγάλη γλώσσα για να γλείφει κατουρημένες ποδιές με μια τσάντα κρεμασμένη στην πλάτη και χωρίς σεβασμό στον κάθε Θεσπρωτό πολίτη με την υχορύπανση που δημιουργούσε με τα ποιοτικού επιπέδου τραγούδια που προσεγγίζανε το περιεχόμενο ενός βόθρου ) προσπάθησε να αποδείξει την ανευθυνότητα ισως και την κοματική ηλιθιότητα που τον διακατέχει μαζεύοντας 7-8 αριστερους φοιτητές (με δεξιά τζέπι σαν την δικιά του που λυμαίνετε το χρήμμα της τοπικής κποινωνίας), απο διάφορα μέρη της Ελλάδας και όχι της Θεσπρωτίας που πράγματι έχει το πρόβλημα γιατί η κάθε στροφή του δρόμου το κάθε ρέμμα και το κάθε χωριό έχουνε γίνει σκουπιδότοπος. Αρκετά γελοιοποιήθηκες φίλε συνδικαλιστή του κώλου. Αρκετά προβλήματα μας δημιούργησες. Μην παίζης άλλο με τα νεύρα μας γιατί θα μαζέψουμε όλα τα σκουπίδια του Δήμου Ηγουμενίτσας και θα στα φέρουμε στην πόρτα του σπιτιού σου γιατί μόνο έτσςι θα δείς την πραγματική διάσταση του προβλήματος που προσπαθείς να δημιουργήσεις. Ευτυχώς που δε σε ακολουθούν οι συντροφοι σου της τοπικής κοινωνίας. Αυτό για προβληματισμό δικό σου σύντροφε

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ατσαλάκωτε ,τα κατάφερες να φτάσεις το μπλόκ στο ζενίθ.Τα μπλόκ : κουρτισό πορτοκάλι,το τροκτικό,ο πιτσιρίκος κάνουν θέμα ενώ στο μαντάτα είσαι θέμα.ΕΥΓΕ