Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

Παρά τις αντιδράσεις και τα επεισόδια στο Καρβουνάρι το έργο του ΧΥΤΑ προχωράει

Παρά τις αντιδράσεις χθές και σήμερα το πρωί προχωρούν, έστω και με αργούς ρυθμούς, οι εργασίες του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου.
Χθές θερμοκέφαλοι έσπασαν το μικρό αστυνομικό κλοιό που υπήρχε και επιτέθηκαν με άγριες διαθέσεις τους εργαζόμενους που χειρίζονταν τα μηχανήματα.
Με ποιο δικαίωμα όμως επιτίθενται σε ανθρώπους που είναι απλοί εργαζόμενοι απειλώντας την σωματική τους ακεραιότητα και υγεία, την στιγμή μάλιστα που αυτοί καμία ευθύνη δεν φέρουν.
Αλλά και η σημερινή μέρα δεν ήταν λιγότερο επεισοδιακή.
Με την διαφορά ότι υπήρχε παραταγμένη αστυνομική δύναμη η οποία εμπόδισε τους αντιδρώντες στο έργο να εισέλθουν στο χώρο όπου γίνονται οι εργασίες.
Έγιναν βέβαια κάποιες μικροσυμπλοκές και σπρωξίματα με τις αστυνομικές δυνάμεις μέχρι το μεσημέρι όπου σταμάτησαν οι εργασίες για να εκτονωθεί η κατάσταση.
Όμως το θέμα πλέον δεν είναι αυτό, άλλωστε η αναγκαιότητα του έργου όπως και η κυβερνητική βούληση το έργο να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί είναι δεδομένη.Άλλα είναι αυτά που μας ανησυχούν.

Ανεύθυνοι και καιροσκόποι πολιτικοί ταγοί
Μας ανησυχεί η ανευθυνότητα και ο καιροσκοπισμός ορισμένων πολιτικών παραγόντων της περιοχής και του νομού η οποίοι βρίσκονται στο μετερίζι της αντιπολίτευσης και θα έπρεπε για έναν λόγο παραπάνω να ελέγχουν υπεύθυνα και να προσπαθούν να σταματήσουν την νοηματική ισοπέδωση και κατρακύλα της όλης υπόθεσης (ο όρος λέγεται εποικοδομητική αντιπολίτευση με σαφείς θέσεις και απόψεις).
Την στιγμή μάλιστα που τα εν λόγω άτομα, στο παρελθόν, στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσπρωτίας, είχαν ψηφίσει το έργο, την χωροθέτηση, ακόμη και την αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού στην διαχείριση στερεών αποβλήτων βγαίνουν σήμερα κατόπιν εορτής και «ζητούν τα ρέστα» προφανώς για λόγους πολιτικού αναρριχητισμού και πολιτικής ματαιότητας, ξεσηκώνοντας τον κόσμο με πνεύμα μικρότητας και διάφανων σκοπιμοτήτων προσωπικής υφής και φιλοδοξίας, που πραγματικά μας απογοητεύουν γιατί κυρίως υποτιμούν και ισοπεδώνουν το όποιο πολιτικό τους ποιόν.
Αντί να συνετίσουν και να ενημερώσουν υπεύθυνα με την σειρά τους τον κόσμο βγαίνουν στην κόντρα και στην αντίδραση για την δημιουργία φτηνών εντυπώσεων, για μια χούφτα μελλοντικούς ψήφους που και αυτοί μάλλον με τον τρόπο που έχει χειριστεί συνολικά ο πολιτικός κόσμος την υπόθεση ΧΥΤΑ δεν είναι δεδομένοι.
«Ήξεις – αφίξεις», πολιτικός αμοραλισμός και ασυνέπεια λόγων και έργων αποκαλύπτουν την πολιτική γύμνια της περιοχής μας, ακόμη περισσότερο στον χώρο της αντιπολίτευσης, και δικαιολογούν έτσι κάπως το ευτράπελο που καθημερινά διαδραματίζεται και μοιάζει με ημερήσια τηλεοπτική σειρά, ή καλύτερα έτσι που έχει ισοπεδωθεί η όλη ιστορία με τηλεοπτικό ξεκατίνιασμα.
Στο Καρβουνάρι πέρα από την αποκάλυψη της άγνοιας και ασχετοσύνης μας για θέματα περιβάλλοντος, κάτι που μας διακατέχει συνολικά ως λαό, έχουμε και την ταυτόχρονη αποκάλυψη της πολιτικής μας ένδειας, όπως αυτή εκφράζεται με τους τρόπους και τις μεθοδεύσεις που σκαρφίζονται και μηχανεύονται οι εγχώριοι εκπρόσωποι της.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΕΚΤΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΕΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ,ΜΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΠΛΕΣ ΕΣΤΩ,ΕΝΩ Η ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΑΘΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

Παράνομοι και οι νόμιμοι ΧΥΤΑ

Οι νόμιμοι Χώροι Υγειονομικής ΤΑφής που λειτουργούν στην Ελλάδα δεν πληρούν πλέον τις προϋποθέσεις της Ε.Ε. και κρίνονται παράνομοι. Παραλίγο να κατασκευάσουμε και νέους.

Τι μας διέφυγε, τι μας διέφυγε; Ήταν το ερώτημα που πριν από μερικές εβδομάδες επλανάτο πάνω από το τραπέζι συσκέψεων (δεν θα αναφέρουμε που), όπου κάποιοι εκ των δεκάδων «συναρμόδιων» συνήλθαν, για μία ακόμη φορά, προκειμένου να «μελετήσουν» θέματα που αφορούν στο τεράστιο, για το Λεκανοπέδιο, πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων.
Και ω του θαύματος, αντελήφθησαν (κάλλιο αργά παρά ποτέ, θα πείτε) ότι η λειτουργία των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων σε Γραμματικό, Κερατέα και Φυλή, που χωροθετήθηκαν προ τετραετίας και πλέον, αντίκειται, εξαιτίας του τρόπου σχεδιασμού τους, στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Σύμφωνα με αυτήν, το σύνολο των ΧΥΤΑ που θα λειτουργήσουν από το 2003 και έπειτα δεν θα δέχεται μη επεξεργασμένα απόβλητα, ενώ οι υφιστάμενοι οφείλουν να θέσουν, το αργότερο μέχρι το τέλος του 2004, σε λειτουργία συστήματα επεξεργασίας των αποβλήτων, μετατρεπόμενοι σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ).
Που σημαίνει ότι σχεδόν όλοι οι ΧΥΤΑ που αυτή τη στιγμή λειτουργούν στη χώρα μας είναι παράνομοι. Και ακόμη χειρότερα, οι δεκάδες ΧΥΤΑ που πρόκειται να ολοκληρωθούν εντός του επόμενου έτους θα είναι και αυτοί παράνομοι εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, ενώ ένα ακόμη μείζον θέμα αφορά στη χρηματοδότησή τους από τα Ευρωπαϊκά ταμεία, αφού η υλοποίηση έργων εκτροπής των βιοαποδομήσιμων, συνδέεται άμεσα και με τους ειδικού όρους που έχει θέσει το Ταμείο Συνοχής για τις αποπληρωμές των έργων.
Έτσι, έσπευσαν άρον άρον να αναθέσουν τις μελέτες για τις ζητούμενες μονάδες προεπεξεργασίας απορριμμάτων, δεδομένου ότι η ανακύκλωση χαρτιού με διαλογή στην πηγή, από μόνη της, δεν μπορεί να θεωρηθεί προεπεξεργασία και δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται προσχηματικά για την κάλυψη των ειδικών όρων.
Κι αυτά, όταν η ετήσια παραγόμενη ποσότητα αστικών στερεών αποβλήτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 4.800.000 τόνους και, ουσιαστικώς, πέραν της υγειονομικής ταφής, δεν έχουν προωθηθεί αποτελεσματικά εναλλακτικές μορφές διαχείρισης. Εξίσου ανησυχητικό στοιχείο είναι η αυξητική τάση παραγωγής απορριμμάτων (η τρίτη χώρα στην Ε.Ε., μετά τη Μάλτα και την Ιρλανδία). Και οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί: το 1995, η κατά κεφαλήν παραγωγή σκουπιδιών ήταν 306 κιλά ετησίως και το 2004 έφτασε τα 433 κιλά (αύξηση σχεδόν 40%).
Όμως, στην Ε.Ε. η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί αυστηρά ελεγχόμενο τομέα και το Ευρωκοινοβούλιο έθεσε τους πρώτους στόχους, όπως σταθεροποίηση της συνολικής παραγωγής αποβλήτων, με επιδίωξη το 2012 τα απορρίμματα να μην ξεπεράσουν τις ποσότητες του 2008, ψήφισε ειδική τροπολογία, καλώντας τα κράτη-μέλη να εκπονήσουν προγράμματα πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων, το αργότερο εντός 18 μηνών από την έναρξη της ισχύος της αναθεωρημένης οδηγίας-πλαίσιο, ενώ στη συνεδρίαση της 13/02/2007, υιοθέτησε το στόχο για ανακύκλωση του 50% των οικιακών και του 70% των βιομηχανικών αποβλήτων έως το 2020.

ΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Η ανακύκλωση θεωρείται ο βέλτιστος τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων. Μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ, εξοικονομούμε πρώτες ύλες και ενέργεια, μειώνουμε τις εκπομπές ρύπων που συντελούν στη δημιουργία του φαινομένου του θερμοκηπίου. Εκτιμάται ότι για κάθε τόνο απορριμμάτων που ανακυκλώνεται ή κομποστοποιείται, αποφεύγεται η έκλυση 260-470 κιλών ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Οι ΧΥΤΑ πρέπει να είναι η τελευταία λύση και σ’ αυτούς θα πρέπει να καταλήγουν μόνον τα υπολείμματα των απορριμμάτων, αφού πρώτα περάσουν από διάφορους κύκλους επεξεργασίας.

Εφημερίδα «Metropolis» , ΤΟ ΘΕΜΑ
26 Ιουλίου 2007

Ανώνυμος είπε...

Γειτονικοί Νομοί και ΧΥΤΑ:

«ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗ» - ΟΛΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ -ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΘΑΡΟ ΝΗΣΙ


Ο «ΧΥΤΑ» Τεμπλονίου ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ

και μπορεί να κλείσει τώρα


Στα κράτη της Ε.Ε. έχουν ήδη σταματήσει τελείως να συζητούν για ΧΥΤΑ.

Ακόμα και για ΧΥΤΥ, λίγος πια ο λόγος, μια και αναζητούνται νέοι, ακόμα καλύτεροι τρόποι διαχείρισης. Οι προθεσμίες που έχουν δοθεί ώστε να προσαρμοστούν τα κράτη μέλη στην τήρηση των μέτρων αυτών, σαν ελάχιστες προδιαγραφές, ολοένα και λιγοστεύουν, με την χώρα μας να μένει διαρκώς πίσω στις υποχρεώσεις της.

Ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, πρέπει τώρα πια να κλείσει, γιατί το περιβάλλον έχει κορεστεί. Ήταν πολύ μεγάλος ο όγκος των αποβλήτων κάθε είδους που έχουν εναποτεθεί ανεξέλεγκτα ως σήμερα στην μεγάλη χωματερή που ονομάζεται «ΧΥΤΑ», αλλά και σε πολλούς ΧΑΔΑ (χωματερές) πολλές από τις οποίες λειτουργούν ακόμη και σήμερα. Η Κέρκυρα είναι νησί, η φέρουσα ικανότητα του οποίου δεν είναι απεριόριστη και έχει ήδη δεχτεί αφόρητες επιδράσεις από την μεγάλη ποσότητα αποβλήτων κάθε μορφής.

Ο «ΧΥΤΑ»πρέπει τώρα να κλείσει και τα απορρίμματα να απομακρύνονται από το νησί, με βάση την διαδικασία της πλήρους ανακύκλωσής τους. Για να γίνει σωστά η ανακύκλωση και να ξεπεράσει το 80% της επιτυχίας, πρέπει να τεθεί σε σωστές βάσεις και να γίνει με μελετημένο σχέδιο «ολικής διαχείρισης». Τα υπολείμματα τότε θα είναι λίγα και η λειτουργία ενός ΧΥΤΥ θα είναι πολύ εύκολη υπόθεση με πολύ μικρό κόστος και χωρίς ρύπους. Ο Σύνδεσμος Καθαριότητας δεν έχει τίποτα περισσότερο να κάνει από το να συνεργαστεί με κάποιον ή κάποιους από τους ειδικά αδειοδοτημένους ιδιώτες, ή, οργανισμούς που θα μπορούν να τον βοηθήσουν στην συλλογή και μετά θα απομακρύνουν τα απορρίμματα μακριά από το νησί ακριβώς επειδή θα τα χρειάζονται για τα ανακυκλώσουν και να τα ξαναχρησιμοποιήσουν, τηρώντας συγχρόνως και τους κανονισμούς ασφαλείας.

Οι εργασίες που αφορούν την ανακύκλωση όλων των υλικών (πέρα από αυτή των συσκευασιών) επιτελούν ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο, προστατεύουν ουσιαστικά το περιβάλλον και η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να τις επικροτεί και να τις προωθεί.

Η Κέρκυρα πρέπει «να πάρει μιαν ανάσα». Πρέπει να κάνει μιαν «αγρανάπαυση» από την ανεξέλεγκτη εναπόθεση γενικών σκουπιδιών που συνέβαινε ως σήμερα, το συντομότερο. Στο περιβάλλον της Κέρκυρας πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να αποφορτιστεί, να καθαριστεί… Πρέπει να διασφαλιστούν σε νέες βάσεις, οι εγγυήσεις για την βιωσιμότητα του νησιού. Έστω και αν αυτό χρειαστεί 10 ή περισσότερα χρόνια. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει τώρα να το πάρει απόφαση μια φορά, αλλά για τα καλά!

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ Κέρκυρας θεωρούν ότι είναι πια, επιτακτική ανάγκη η οικολογική διαδικασία της «αγρανάπαυσης». Κατά τη διάρκεια της «αγρανάπαυσης» θα μπορεί να γίνει ένας ολικός σχεδιασμός για την ολοένα και καλύτερη διαχείριση των αποβλήτων μας, ώστε να έχουμε διπλό κέρδος.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα απορρίμματα είναι «αξιοποιήσιμο κεφάλαιο». Η Κέρκυρα, εξ αιτίας της υπερκατανάλωσης και του τουρισμού, παράγει σημαντικές ποσότητες του «αξιοποιήσιμου κεφαλαίου» αυτού. Αρκεί ένας σωστός σχεδιασμός και καλή διαχείριση και θα αποδώσει αμέσως καρπούς.


«ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗ» - ΟΛΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ - ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΚΑΘΑΡΟ ΝΗΣΙ


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Kοινοτική οδηγία 2005/12
"... απαγορεύεται -από το 2010 και μετά- οι ΧΥΤΑ να λειτουργούν σε μεγάλες αστικές περιοχές και πολεοδομικά συγκροτήματα."

Ανώνυμος είπε...

Ετσι είναι.Οταν έχουμε ανάγκες δεν κοιτάζουμε να τακτοποιήσουμε τό ζήτημα ,αλλά έχουμε την απαίτηση να γίνει το ζενίθ.Εδώ γίνεται επιλογή στις εντατικές ποιός θα ζήσει και εσείς ζητάτε λαγούς με πετραχίλια;;;Να γίνει ότι είναι δυνατόν από το να μην γίνει τίποτα.Ποιός νόμος περί Ευρώπης;;σαν τα αυτοκίνητα;;;τράβα να το φέρεις ατελώς από την Ευρώπη.

Ανώνυμος είπε...

Αλλάζει ο χάρτης των απορριμάτων

Αλλάζει ο "χάρτης" διαχείρισης των οικιακών απορριμάτων, στην Αττική, εφόσον γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ), που λέει:

- "Όχι" σε νέους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ).

- "Ναι" στην επέκταση της ανακύκλωσης, η οποία σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚΝΑ και Δήμαρχο Αιγάλεω κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, μπορεί να "απορροφήσει" έως και το 80% των απορριμμάτων.

- Κάθε γεωγραφική ενότητα του λεκανοπεδίου θα διαχειρίζεται τα δικά της οικιακά απορρίμματα.

- Άμεσο κλείσιμο των παράνομων χωματερών (ΧΑΔΑ).

Ειδικότερα, προτείνεται μια ολοκληρωμένη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων, με βασικό άξονα την επέκταση της ανακύκλωσης και είτε την Υγειονομική Ταφή των Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) είτε τη διαχείρισή τους με άλλες σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογίες.
Ωστόσο, καθιστούν σαφές ότι δεν θα αποδεχθούν τη λειτουργία Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), εάν δεν δεσμευθεί η Πολιτεία ότι παράλληλα με τους ΧΥΤΥ θα προωθήσει την αναβάθμιση των υφιστάμενων και την άμεση κατασκευή νέων Εργοστασίων Μηχανικής Ανακύκλωσης και Σταθμών Μεταφόρτωσης. Κι αυτό, γιατί όπως τονίζουν, πέραν του γεγονότος ότι αποτελούν την ικανή και αναγκαία συνθήκη προκειμένου για τη σωστή λειτουργία των ΧΥΤΥ, σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν, ελλοχεύει ο κίνδυνος μετατροπής των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων σε νέους ΧΥΤΑ.

......
ΟΙ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ
Τα μέλη της ΤΕΔΚΝΑ τονίζουν επίσης την αναγκαιότητα άμεσου κλεισίματος όλων των ανεξέλεγκτων χωματερών, ενώ ζητούν και τη λήψη μέτρων για την ουσιαστικότερη διαχείριση τοξικών και μολυσματικών αποβλήτων, μεγάλο μέρος των οποίων εναποτίθεται ανεξέλεγκτα στο περιβάλλον, εγκυμονώντας κινδύνους για την δημόσια υγεία. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις παράνομες χωματερές, υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του έτους λήγει η προθεσμία που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το κλείσιμο και την αποκατάστασή τους.

Πηγή:
"Metropolis"
Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2008

Ανώνυμος είπε...

"Όχι" Δημάρχων σε νέους ΧΥΤΑ

ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ στη δημιουργία νέων ΧΥΤΑ είναι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως δήλωσε στη "Μ" ο Δήμαρχος Χαλανδρίου -μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, αποτελούν αντιπεριβαλλοντικό τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων και, σύμφωνα με την Ε.Ε. όσοι λειτουργήσουν μετά το 2003, δεν πρέπει να δέχονται μη επεξεργασμένα απόβλητα.
Εξίσου σημαντικά θέματα είναι το κλείσιμο των παράνομων χωματερών και η λήψη μέτρων για την ορθή διαχείριση των τοξικών και μολυσματικών αποβλήτων.

Τι αλλάζει με τη νέα μέθοδο διαχείρισης

Οι ΧΥΤΥ, λένε επιστήμονες, αποτελούν μια από τις προσφορότερες για την προστασία του περιβάλλοντος μεθόδους διαχείρισης των απορριμμάτων, αφού με την ακολουθούμενη διαδικασία ανακύκλωσης μειώνεται έως και 80% ο τελικός όγκος τους.
Στα Κέντρα Διαλογής, τα απορρίμματα διαχωρίζονται με βάση το υλικό τους και συμπιέζονται για την ελαχιστοποίηση του όγκου τους. Έτσι, τα είκοσι απορριματοφόρα που απαιτούνταν για την αποκομιδή και απόθεση των απορριμμάτων μιας περιοχής, στον ΣΜΑ ή στον χώρο τελικής απόθεσης (ΧΥΤΥ), μειώνονται έως και στο ένα. Οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης όσο και τα ΚΔΑ είναι κλειστά κτίρια με την απαιτούμενη τεχνολογία κι έτσι δεν διαχέονται οσμές στο εξωτερικό περιβάλλον.

Πηγή:
"Metropolis"
Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2008

Ανώνυμος είπε...

Προσφυγή στην Ε.Ε. για την οικολογική καταστροφή από τον ΧΥΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

&«Παρόλο που οι ΟΤΑ και το ΥΠΕΧΩΔΕ γνώριζαν την κατάσταση αυτή, δεν διενέργησαν ποτέ ουσιαστικούς ελέγχους και δεν πληροφόρησαν τους κατοίκους ότι απαγορεύονται οι καλλιέργειες, η χρήση των υδάτων κ.λπ.

Οι Κερκυραίοι δεν έχουν καταλάβει την σοβαρότητα του προβλήματος: Πιστεύουν ότι το πρόβλημα αφορά μόνο τους κατοίκους της περιοχής.
Μετά από όλα αυτά γίνεται απόλυτα κατανοητός ο λόγος που ομάδες πολιτών σε διάφορα σημεία της χώρας εξεγείρονται και διαμαρτύρονται όταν διαπιστώνουν κατασκευή ΧΥΤΑ. Κανονικά και εφόσον οι ΧΥΤΑ λειτουργούσαν υπό νόμιμες συνθήκες και το κυριότερο εφόσον οι πολιτικοί μας, εγγυούνταν με τις πράξεις τους και το ενδιαφέρον τους την ορθή λειτουργία τους, δεν θα συνέβαινε τίποτα. Αντίθετα θα ήταν επιθυμητή η κατασκευή τους»&

Περισσότερα:
http://www.ecocorfu.gr/modules/smartsection/item.php?itemid=106