Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

Την πίτα της έκοψε η Ν.Α Θεσπρωτίας

Τον αρχιμανδρίτη πατέρα Κωσταντίνο Παππά τίμησε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσπρωτίας για την χρόνια προσφορά του στο ποίμνιο του
Με τις ευλογίες του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Τίτου και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, έκοψε και φέτος την καθιερωμένη πίτα ο Νομάρχης Βασίλης Γιόγιακας , το Νομαρχιακό Συμβούλιο και το προσωπικό της Ν.Α Θεσπρωτίας.Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνης Μπέζας, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Θεσπρωτίας και Δημάρχος Ηγουμενίτσας Θωμάς Πιτούλης, Δήμάαρχοι , νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι των αστυνομικών, στρατιωτικών, λιμενικών και πυροσβεστικών αρχών, λοιποί φορείς και πλήθος κόσμου.
Ο Σεβασμιότατος
Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Τίτος ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους υγεία, δύναμη και προκοπή, και ο Θεός να δώσει φώτιση στην τέλεση του έργου και των καθηκόντων τους ώστε να επιτευχθεί με άριστο τρόπο
Ο Νομάρχης
Ο Νομάρχης αναφέρθηκε στην χρονιά που πέρασε και παρότι ήταν μια χρονιά γνωριμίας και εξοικείωσης παρήχθη έργο όπως και διαπιστώθηκε και από την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Παιδεία κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.Τόνισε πως πιστός στις αρχές και πάντα σεβόμενος τις αξίες του πολίτη με αγάπη και σεβασμό και εκτίμηση στους πολίτες με αμοιβαίο σεβασμό και εμπιστοσύνη οι υπηρεσίες της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Θεσπρωτίας μπορούν και τη φετινή χρονιά να λύσουν προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας.
Συγκινητική στιγμή
Ιδιαίτερη και συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο Νομάρχης τίμησε τον Αρχιμανδρίτη πατέρα Κωνσταντίνο Παππά για την χρόνια προσφορά του στο ποίμνιο του. Ο κ. Γιόγιακας έκανε λόγο για «λαμπρό παράδειγμα έτσι όπως λειτούργησε τα ιερατικά του καθήκοντα με ανθρωπιά και θέρμη ψυχής στέλνοντας όλα αυτά τα χρόνια θετικά μηνύματα στην κοινωνία. Άνθρωπος απλοϊκός με την προσήνεια και αμεσότητα μας δίνει την δυνατότητα να γαληνεύει ψυχή μας και να μην αφήνουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας να ταράξουν την εσωτερική μας ηρεμία, αλλά αντίθετα με πίστη να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία».Ο Νομάρχης απένειμε αναμνηστική πλακέτα και λεύκωμα το πατέρα Κωνσταντίνο.

Εικόνα και στον σεβασμιότατο
Εικόνα χάρισε ο Νομάρχης και στον σεβασμιότατου κ.κ. Τίτο.
Ο Υπουργός
Με την σειρά του ο Βουλευτής του νομού και Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών απεύθυνε τον δικό του χαιρετισμό κάνοντας λόγο για την πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζει ενεργά και με πράξεις τον θεσμό της Ν.Α Θεσπρωτίας.Με θέρμη μίλησε ο κ. Μπέζας και για τον πατέρα Κωνσταντίνο αναφέροντας προσωπικά βιώματα και περιστατικά, πριν 50 χρόνια πάντρεψε τους γονείς του, έπειτα βάπτισε τον ίδιο, στη συνέχεια τον πάντρεψε και βάπτισε και τα παιδιά του ευχόμενος του να του χαρίσει ο Θεός πολλά χρόνια να παντρέχει και τα παιδιά του ακόμη και χαρίζοντας του ένα αντίγραφο της Παναγιάς της Θεραπιώτισσας.
Ο παπά Κώστας
Με την σειρά του ο Παπά Κώστας ευχαρίστησε για την τιμή αφού το δόθηκε η ευκαιρία «να θυμηθεί το 40 την Αλβανία, τους Αγ. Σαράντα, τον παγετό τα κρυοπαγήματα, τους νεκρούς του πολέμου. Δεν θα ξεχάσω τις ψείρες κάτω από την φανέλα και όμως παρά τις κακουχίες αντέξαμε γιατί πιστεύαμε σε ιδανικά, στην πίστη του Χριστού και την πατρίδα, την πατρίδα του 40, την Ελλάδα την αιματοβαμμένη και πληγωμένη απ’ τους πολέμους. Επέστρεψα στην πατρίδα αλλά μια άλλη ιστορία με έκανε να βγω στο βουνό με τον στρατηγό Ζέρβα για να πολεμήσουμε για την λευτεριά της πατρίδας της Ελλάδας. Ότι αφορά το εκκλησιαστικό διορίστηκα στο μοναστήρι του Γηρομερίου και το βρήκα κατεστραμμένο, αλλά με την βοήθεια του Θεού και της Παναγίας τα καταφέραμε και εγώ δεν ξέρω πως. Έπειτα έφτασα στο Γραικοχώρι και είδα τον κόσμο στις παράγκες και τα παιδιά στις λάσπες. Μετά το σεισμό και το στήσιμο του νέου χωριού φτιάξαμε την εκκλησία με την γνωριμία και την βοήθεια μιας συναδέλφου που εργάζονταν στον παγκόσμιο οργανισμό εκκλησιών και την συνδρομή της Σουηδικής Εκκλησίας.Σήμερα θέλω να δώσω μια ευχή στους Έλληνες της εποχής μας να πιστεύουν στον Χριστό και να λαχταρούν για την πατρίδα, για την Ελλάδα.»
Η Πυροσβεστική τίμησε τον Νομάρχη
Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με την βράβευση του Νομάρχη από την Πυροσβεστική υπηρεσία από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής κ. Π. Ζωϊδη εκ μέρους του αρχηγίου για την συνδρομή και βοήθεια όπως και την αγαστή συνεργασία της Ν.Α Θεσπρωτίας και του ίδιου προσωπικά ο οποίος συνέδραμε θετικά και ουσιαστικά στο έργο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας που φέτος αντιμετώπισε φωτιές γενικές και μεγάλης έκτασης και μάλιστα από τα 350 συμβάντα οι 200 ήταν πυρκαγιές μεσαίου και μεγάλου μεγέθους και αντιμετωπίστηκαν χωρίς να υπάρξουν θύματα.Ο Νομάρχης με την σειρά του ευχαρίστησε και τόνισε πως η τιμή και το βραβείο ανήκει σε όλους τόσο στις υπηρεσίες της Νομαρχίας, στον Υπουργό που βοήθησε αλλά και στις άλλες αρχές ασφαλείας που βοήθησαν με κάθε μέσο.
Δύο φλουριά και δώρα απευθείας
Για την ιστορία οι πίτες είχαν δύο φλουριά και δώρα απευθείας, σπάζοντας την παράδοση του δώρου παροχής άδειας στους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: