Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Διοικητήριο σύγχρονων προδιαγραφών

Το νέο του Δημαρχείο εγκαινίασεο Δήμος Φιλιατών

Ένα σύγχρονο, λειτουργικό Δημαρχείο, απέκτησε και εγκαινίασε χθες ο Δήμος Φιλιατών.
Τα εγκαίνεια πραγματοποιήθηκαν από τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα, το Δήμαρχο Φιλιατών κ. Μηνά Ντουμάζιο, ενώ στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτος.
Το έργο αυτό, συνολικού κόστους 1.632.403 ευρώ, προγραμματίστηκε το 1999, θεμελιώθηκε το 2004 και ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2007.
Το νέο Δημαρχείο Φιλιατών, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.
Πρόκειται για κτίριο 2 ορόφων με υπόγειο και σοφίτα.
Στο υπόγειο, εμβαδού περίπου 600 τ.μ. υπάρχει το μηχανοστάσιο και μεγάλο τμήμα του πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως αποθηκευτικός χώρος.
Το ισόγειο και ο πρώτος όροφος, έχουν συνολική επιφάνεια 1300 τ.μ. Στο ισόγειο στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου, όπως το Ληξαρχείο , το Δημοτολόγιο, το Γραφείο Αγροτικών Θεμάτων, το τμήμα αλλοδαπών και το γραφείο του ενός Αντιδημάρχου.
Στο ισόγειο βρίσκεται επίσης η κατ' ομολογία πανέμορφη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία μπορεί να διατεθεί και για εκδηλώσεις όπως διαλέξεις κλπ.
Στον πρώτο όροφο του κτιρίου βρίσκονται οι υπηρεσίες ύδρευσης και καθαριότητας, η τεχνική υπηρεσία, το πρωτόκολλο, το λογισήριο, το ταμείο και μια μικρή αίθουσα συνεδριάσεων καθώς και τα γραφεία των δύο αντιδημάρχων, του προέδρου του ΔΣ, των επιστημονικών συνεργατών και του Δημάρχου.
Στη σοφίτα υπάρχει χώρος 200 τμ που στο μέλλον θα στεγάσει άλλες υπηρεσίες του Δήμου, όπως η Δημοτική Επιχείρηση.
Το κτίριο διαθέτει τρεις συνολικά εισόδους (με πρόσβαση για ΑΜΕΑ), δύο κλιμακοστάσια, ανελκυστήρα ενώ στο κέντρο του υπάρχει αίθριο με διάφανη οροφή.
Συγκινητικές στιγμές όταν το λόγο πήραν οι πρώην Δήμαρχοι Φιλιατών Σπύρος Φραγκίσκος και Γιώργος Κολιούσης, ενώ ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Ντουμάζιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλλαν στην πορεία του έργου, από τη σύλληψή του ως ιδέα μέχρι και την κατασκευή του.
Ο Δήμαρχος Φιλιατών στην ομιλία του αναφέρθηκε στα έργα που εκτελέστηκαν και εκτελούνται στο Δήμο Φιλιατών αναφέροντας τα εξής:
«Στην προσπάθεια μας να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας στην πόλη των Φιλιατών, εκτός από το Δημαρχιακό Μέγαρο, κατά την προηγούμενη κυρίως τετραετία ναμορφώσαμε την Κεντρική Πλατεία, κατασκευάσαμε εσωτερικούς δρόμους που επί χρόνια δυσκόλευαν την επικοινωνία των συμπολιτών μας, βελτιώσαμε τις αθλητικές υποδομές, με νέες υπηρεσίες, όπως το ΚΕΠ, το γραφείο πολιτικής προστασίας και την ταμειακή υπηρεσία, με νέα νομικά πρόσωπα, όπως ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου, αναπτύξαμε νέα σχέση πολίτη – Δήμου, αναβαθμίσαμε τις σχέσεις μας, γίναμε πιο χρήσιμοι και αποδοτικότεροι.
Θα μπορούσα να μιλώ επί ώρες για πολλά που έχουν γίνει έως τώρα και ακόμη πιο πολλά που έχουμε προγραμματίσει να γίνουν, ξεκίνησε το έργο της πεζοδρόμησης του κέντρου της πόλης.
Εκρίθηκε η δημοπράτηση του χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου, αυτό το οφείλουμε στον υπουργό μας Αντώνη Μπέζα όπως και πολλά άλλα.
Σύντομα θα έχουμε γήπεδο προδιαγραφών FIFA.
Με τη βοήθεια του υπουργού μας, του Γ.Γ Περιφέρειας Ηπείρου και του Νομάρχη πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα ο βιολογικός καθαρισμός της πόλης.
Η έναρξη των εργασιών επέκτασης του Νοσοκομείου είναι θέμα χρόνου.Μόλις τρεις μέρες κατά την επίσκεψη του υπουργού Παιδείας είχαν την διαβεβαίωση, μετά από αίτημα μας Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην πόλη μας.
Θέλουμε τους συμπολίτες μας ενεργούς στην προσπάθεια που γίνεται από τη Δημοτική Αρχή για να καλυφθούν τα όποια κενά υπάρχουν και να αποκτήσει ο τόπος μας τη θέση που του αξίζει στο σύγχρονο κόσμο.
Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Νομάρχης Θεσπρωτίας κ. Βασ. Γιόγιακας και ο υφυπουργός κ. Μπέζας.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Μπέζας μεταξύ άλλων ανέφερε:« Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για το Δήμο Φιλιατών. Βασικό καθήκον της Αυτοδιοίκησης είναι να εξυπηρετεί τους πολίτες και να βελτιώνει την ποιότητα της ζωής τους. Και φυσικά, δε μπορούμε να μιλάμε για καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη χωρίς αυτή να συνοδεύεται από βελτίωση όχι μόνο των διοικητικών διαδικασιών που ακολουθούνται, αλλά και τις υλικοτεχνικής υποδομής και των εγκαταστάσεων που στεγάζονται οι υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης. Ο Δήμος Φιλιατών παραδίδει σήμερα στους πολίτες του ένα κτίριο όμορφο, σύγχρονο και λειτουργικό. Παραδίδει ένα κτίριο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, που είναι αντάξιο της ιστορίας του και εξασφαλίζει παράλληλα ένα αξιοπρεπές εργασιακό περιβάλλον για τα στελέχη και το προσωπικό του.
Το έργο ξεκίνησε με χρηματοδότηση από το ΕΠΤΑ και στη συνέχεια χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, ένα πρόγραμμα που έχει δώσει ιδιαίτερα σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες στο Δήμο Φιλιατών. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα από το πρόγραμμα αυτό έχουν υλοποιηθεί μια σειρά έργων, όπως η ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας των Φιλιατών, που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.
Εύχομαι το νέο κτίριο να αποτελέσει το ξεκίνημα μιας νέας πορείας για το Δήμο Φιλιατών. Μιας νέας πορείας πιο δημιουργικής, πιο ελπιδοφόρας και πιο αποτελεσματικής. Σ’ αυτή την πορεία, επειδή ο Δήμος Φιλιατών έχει ιδιαιτερότητες, είμαστε όλοι στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής.
Ξέρουμε πολύ καλά την πραγματικότητα. Ξέρουμε τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Δεν κρύψαμε και δεν κρύβουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Δεν αρνούμαστε τις δυσκολίες . Δεν ωραιοποιούμε καταστάσεις.Η Ελλάδα όμως δεν είναι το γκρίζο, που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν και να παρουσιάσουν. Η Ελλάδα δεν καθηλώνεται. Η Ελλάδα προχωράει μπροστά, η Θεσπρωτία προχωράει μπροστά και σ’ αυτή την πορεία είμαστε όλοι συμμέτοχοι χωρίς τους διαχωρισμούς του παρελθόντος ».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΣΟΥ ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΕ
ΩΡΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ,ΑΛΛΑ Ο ΚΑΠΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΣΚΕΠΑΣΕ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΟΗ.ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΦΙΛΙΑΤΑΙΟΙ;;
Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΟΒΑΡΑΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΜΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ,ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΔΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ.
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΕΧΩ ΥΠΗΡΕΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΟΥ ΘΗΤΕΙΑ