Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

Κρίση στα τοπικά κόμματα εξουσίας

Η κρίση που περνάνε τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας φαίνεται να περνάει και σε τοπικό επίπεδο.Γιατί μπορεί να κεντρικό επίπεδο οι κόντρες ενδεχομένως να υφέρπουν και τα σκάνδαλα να σκανδαλίζουν και να άρουν την αξιοπιστία των κομμάτων εξουσίας προς τους πολίτες αλλά τα μικρόβιο έχει περάσει και στους περιφερειακούς ταγούς

Που είναι το τοπικό ΠΑΣΟΚ;
Όμως και στο τοπικό ΠΑΣΟΚ τα πράγματα δεν δείχνουν καλά, μάλλον δεν δείχνουν καθόλου.
Και αυτό γιατί ενώ σε όλη την Ελλάδα ετοιμάζονται για το συνέδριο και τις σχετικές διαδικασίες στο νομό μας δεν υπάρχει ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.
Ούτε καν η κόντρα και η διαφωνία που υπάρχει σε άλλους νομούς μεταξύ των θιασωτών του ρεύματος Βενιζέλου και των Προεδρικών.
Αυτή η υποτονικότητα του κινήματος έχει αποθαρρύνει τους παραδοσιακούς του ψηφοφόρους, αλλά ακόμη χειρότερα οδηγεί νέους ανθρώπους που έχουν την καταβολή τους στον χώρο στην αποστασιοποίηση και την στροφή τους στα μικρά κόμματα ή τέλος πάντων στην αναζήτηση νέου πολιτικού προσδιορισμού και προσανατολισμού που θα εκφράζει άλλες τάσεις και δυναμικές.Και αυτό όχι γιατί το ΠΑΣΟΚ ως πολιτικός φορέας στην περιοχή δεν μπορεί, αλλά μάλλον δεν θέλει να εκφράσει πολιτική άποψη και θέση.
Το μόνο στο οποίο μέχρι στιγμής περιορίζεται είναι στην αναμονή για να εισπράξει την φθορά της κυβερνητικής παράταξης πλην όμως επειδή το ΠΑΣΟΚ παραμένει ταυτισμένο με την εξουσία δεν το κατορθώνει και το «μπόνους» της κυβρνητικής φθοράς πάει στα μικρά κόμματα που ποντάρουν στη λογική του ελέγχου των κομμάτων εξουσίας.
Αν το ΠΑΣΟΚ κατορθώσει να αλλάξει στάση και βγει με νέα ματιά και φρέσκια αντίληψη στα πράγματα προτάσσοντας το όφελος του τόπου και όχι των αναρριχητικών λογικών ίσως κατορθώσει να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα απαξίας που φαίνεται να κυριαρχεί.

Πολιτικές κόντρες στη τοπική Ν.Δ
Έτσι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλη είναι η κόντρα του Προέδρου της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας κ. Θωμά Δήμα τόσο με τον Νομάρχη, υπάρχουν παράπονα που δεν πήρε δεύτερη θητεία αντινομαρχίας μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι υπέβαλε την παραίτηση του από νομαρχιακός σύμβουλος αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν έχει γίνει αποδεκτή η παραίτηση.
Κόντρα φαίνεται να έχει ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ και με τον τοπικό βουλευτή όπως αναφέρουν και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης που γενικεύουν το θέμα και τους θέλουν περίπου όλους Νομάρχη – Βουλευτή – Πρόεδρο ΝΟΔΕ «σφαγμένους».
Ο ίδιος υπονοεί ότι έχει να πει πολλά και ότι τις επόμενες μέρες θα προβεί σε ανακοινώσεις.
Και εμείς απορούμε τι είναι αυτό που γνωρίζει και θέλει να αποκαλύψει ο κ. Δήμας που θέλει να κάνει πάταγο.
Υπάρχει κάτι, ή πρόκειται μόνο για λεονταρισμούς επειδή αποκόπηκε από ένα κομμάτι εξουσίας;

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένας λόγος που με κάνει να μένω σταθερά μακριά από τα κόμματα εξουσίας...

Η εξουσία βλάπτει σοβαρά την υγεία μας...ως πολίτες.
Γιάννης Βέλλης

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΝΗ.
ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΕΑΝ ΣΟΥ ΔΙΝΟΤΑΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΠΤΟΣΟΥΝΑ;;;;
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΧΑΝΕΙ.
ΑΛΛΑ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΠΛΕΞΙΜΟ.ΓΙΑΥΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΝΗ.
ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΕΑΝ ΣΟΥ ΔΙΝΟΤΑΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΠΤΟΣΟΥΝΑ;;;;
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΧΑΝΕΙ.
ΑΛΛΑ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΠΛΕΞΙΜΟ.ΓΙΑΥΤΟ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ.ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΕ Η ΜΑΛΑΚ....ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ.ΠΟΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Ν.Δ. ;;;;ΤΑ ΞΑΔΕΛΦΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΠΙΚΗΣ;;;;ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ;;ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΒΑΣΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΝΟΔΕ;;;ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ;;;ΓΙΑΥΤΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΙΛΙΚΑΤΖΗΔΙΚΟ.ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΕΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ.ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ = ΣΙΚΕ ΑΓΩΝΑΣ.ΑΡΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΣΥΝΤΟΜΗ.

Ανώνυμος είπε...

Άφησα μεγάλη θέση σε κόμμα με ήσυχη συνείδηση για αυτό που κάνω. Όλα είναι θέμα επιλογών.
Tώρα θα γυρίσω που υπάρχει και σήψη σε περίσευμα;...

Ατσαλάκωτος είπε...

Όλα έχουν τους λόγους και την σημασία τους. Εκείνο όμως που απαξιώνει τα δύο κόμματα εξουσίας σε τοπικό επίπεδο είναι η πολιτική λειψανδρία.
Τα κόμματα επιλέγουν μέτριους και ελεγχόμενους και όταν ο ένας που τους έχει επιλέξει για να ελέγξει το παιχνίδι εξουσίας αποχωρήσεις μένουν ακέφαλα και πολλάκις ανεγκέφαλα.Δυστυχώς τα κόμματα εξουσία όπως πορεύονται πάντα σε τοπικό επίπεδο αδυνατούν να παράξουν πολιτικές και πολιτικούς που θα τις εκφράσουν με σαφήνεια και άποψη.

Ανώνυμος είπε...

Μου άρεσε η κουβέντα των σχολίων με αυτές τις θέσεις-απόψεις.Ετσι λοιπόν αποφάσισα να παρέμβω για να γράψω την δικιά μου εκδοχή για τις εξελίξεις των τόσων χρόνων.Επανίδρυση,οικονομικές εξυγιάνσεις,εξιχνιάσεις καταχρήσεων,εξολόθρευση των νταβαντζήδων, μεχρι και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ακούμε να μιλά γιά κάθαρση.Στην πολιτική ψηφοφορία ανάρτηση του ατσαλάκωτου ψηφίζω :μας παραμυθιάζουν.Ενα όμως περιμένω να ακούσω,ότι: θα γίνει η γέφυρα που θα ενώνει την Κέρκυρα με την Θεσπρωτία.
ΑΝΤΕ ΝΤΕ

Ατσαλάκωτος είπε...

@ Κόκκινος
Καλησπέρα Γιάννη, καιρό έχουμε να τα πούμε να και εσύ τακτικός στην επικοινωνία σου. Υπάρχουν όμως μέρες όπου απλά ή κολυμπάς ή πνίγεσαι.

@ satira

Το θέμα φίλες είναι να μην ξέρεις και να έχεις και κακούς συμβούλος, τότε γίνεται αυτό που γίνεται

@ Μπαμπάκος

Επιστημονικές μελέτες μας αποκαλύπτουν ότι το ζητούμενο στα κόμματα είναι το παιχνίδι να είναι σικέ. Γι' αυτό όσοι σέβονται τον εαυτό τους δεν μπλέκονται άλλο στις οργανώσεις.
Αν ήταν αλλιώς θα έβλεπες την διαφορά και την πολιτική όχι ως αναρρήχηση αλλά ως πράξη και διεκδίκηση

@ paparazzi free

Παπαράτσι το έριξες στην αλληγορία ή το εννοείς με την γέφυρα;
Όσο για το ΠΑΡΑΜΥΘΙ είναι γεγονός.
Ωστόσο τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν αλλιώς....

Ανώνυμος είπε...

Το ατσαλάκωτος γιατί επιλέχτηκε ως συνθηματικό και όχι κάποιο άλλο;
Ετσι γιά να ενημερωνόμαστε.
Το καινούριο που κυκλοφορεί γιά την Θεσπρωτία είναι " Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ - 11 - ΝΑΝΟΙ ".ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ίσως και σε κάποια σειρά στην Ζούγκλα του γνωστού ΜΑΚΗ.Τέτοια όμως απαξίωση γιά τα πολιτικά δρώμενα είναι προς έλεγχο.Γιατί οι πολίτες απέχουν από τις οργανώσεις και πως ονομάζεται το σύνδρομο;;;;