Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Στα όρια της απελπισίας:

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι σχολικοί φύλακες

Σε αδιέξοδο έχουν φτάσει οι σχολικοί φύλακες που εργάζονται στο Δήμο Ηγουμενίτσας αφού άλλο μέσο πίεσης από την επίσχεση εργασίας ζητώντας την κατανόησει τους για την εγκατάλειψη των σχολείων που φυλάσσουν στην τύχη τους όπως επισημαίνουν με επιστολή τους που απέστειλαν προς τις Δ/νσεις Α’ και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, τους Δ/ντες των σχολείων, την ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, τον σύλλογο δασκάλων και νηπιαγωγών, τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, τις δημοτικές παρατάξεις, τις νομαρχιακές επιτροπές Θεσπρωτίας των κομμάτων, τον σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του νομού.
Επίσης καταγγέλλουν τον εμπαιγμό τους από τους πολιτικούς μας ταγούς αφού ο ένας μεταθέτει τις ευθύνες για το πρόβλημα που έχει προκύψει στον άλλο.
Συγκεκριμένα στην επιστολή τους αναφέρουν:«Εδώ και 6 μήνες, από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2007, δεν μας έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένες αποδοχές, το δώρο Χριστουγέννων καθώς και τα αναδρομικά του έτους 2007, από το Δήμο Ηγουμενίτσας.
Σημειώνουμε ότι, μετά το Π.Δ 164/2004, οι φύλακες σχολικών κτηρίων υπηρετούμε στους Δήμους με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, δηλαδή ως τακτικό προσωπικό, και οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να μας καταβάλλουν κάθε μήνα τις αποδοχές μας (βασικό μισθό, έξοδα κίνησης κ.λ/π), ως υποχρεωτικές δαπάνες (αρθ.58, παρ.1β, του Δ.Κ.Κ), όπως συμβαίνει με όλους τους λοιπούς υπαλλήλους των Δήμων.
Όλο αυτό το διάστημα των 6 μηνών, κατά το οποίο μένουμε απλήρωτοι, πραγματοποιήσαμε επαφές τόσο με τον κ. Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και τους αρμοδίους δημοτικούς υπαλλήλους, όσο και με τον Βουλευτή Θεσπρωτίας και Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα, όμως δεν υπήρξε καμία συγκεκριμένη δέσμευση για την επίλυση του ζητήματος μας Ειδικότερα ο κ. Δήμαρχος μας τόνισε πως παρά τις παραστάσεις, τις διαμαρτυρίες, τα έγγραφα προς τα αρμόδια υπουργεία, για την εξασφάλιση των κονδυλίων ώστε να μας καταβληθούν οι αποδοχές, δεν εισακούστηκε.
Κατά συνέπεια αδυνατεί να μας πληρώσει.Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 29-11-2007, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΤΕΔΚ Ν. Θεσπρωτίας, συνάντηση του προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων των ΟΤΑ του Νομού Θεσπρωτίας με τον πρόεδρο της Τ.Ε.Δ.Κ Νομού Θεσπρωτίας και Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Θωμά Πιτούλη.
Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκαν καθυστερήσεις καταβολής δεδουλευμένων προς εργαζόμενους στους ΟΤΑ (μεταξύ αυτών και οι Σχολικοί Φύλακες) και αποφασίστηκε να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να λυθεί το πρόβλημα, με πρώτο βήμα την καταβολή μέρους των οφειλομένων για τις εορτές των Χριστουγέννων, χωρίς όμως υλοποίηση της δέσμευσης αυτής από πλευράς του κ. Δημάρχου Ηγουμενίτσας.
Στις συναντήσεις μας με τον κ. Υφυπουργό, του ζητήσαμε να παρέμβει ώστε να βρεθεί μια λύση. Παράλληλα του εκφράσαμε την ανησυχία μας για το αν θα εξασφαλισθούν οι πόροι για την μισθοδοσία του έτους 2008.
Ο κ. Υφυπουργός μετέθεσε το όλο ζήτημα και τις ευθύνες, στο Δήμο και στο κ. Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει.
Στο μεταξύ τα οικονομικά προβλήματα καθημερινά διογκώνονται, καθιστώντας ολοένα και πιο δύσκολη την καθημερινή επιβίωση μας και των οικογενειών μας.
Θεωρώντας ότι τα όρια της αντοχής και ανοχής μας εξαντλήθηκαν, σας ενημερώνουμε ότι θα προβούμε σε επίσχεση εργασίας αλλά και σε άλλες δυναμικές ενέργειες, με συνέπεια τα σχολεία να μείνουν αφύλακτα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις σχολικές μονάδες και τους μαθητές.
Εκφράζουμε τη συγγνώμη μας και ζητούμε την κατανόηση σας και σας παρακαλούμε να γίνεται αρωγοί μας ώστε να βρεθεί μια άμεση λύση στο πρόβλημα μας που γίνεται «βρόχος» στο λαιμό μας."

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ατσαλάκωτε: από τις ΝΕΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ του: madata.gr περνάς στο μόνιμο ζέιτ του καταλόγου.
madata.gr---------->κατάλογος------------>ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΜΜΕ---------------------------->ΗΜΕΡΟΡΟΓΙΑ(Βlogs)