Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Κατά την εκδήλωση κοπής πίτας στο Δικαστικό Μέγαρο

Τον Θωμά Λιώλιο τίμησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας
Για την μακρόχρονη προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, τίμησε το Θωμά Λιώλιο, για την μακρόχρονη προσφορά του στα πολιτιστικά Δρώμενα της πόλης μας, με την Θεατρική Ομάδα του Δήμου, και του απένειμε σχετική τιμητική πλακέτα.
Επίσης τιμήθηκαν οι συνταξιοδοτηθέντες υπάλληλοι της Εισαγγελίας Θεσπρωτίας Λιώλης Αλέξανδρος και Νούσης Ιωάννης, για την προσφορά τους στην εξυπηρέτηση των πολιτών και των Δικηγόρων, επί δεκαετίες ολόκληρες μέσα από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες.
Η ανωτέρω βράβευση έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, για την κοπή της πίτας, που έγινε στο δικαστικό Μέγαρο την 17-1-2008 ημέρα Πέμπτη.
Κατά την εκδήλωση αυτή ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Κώστας Σιντόρης απηύθυνε, ενόψει της βράβευσης του Θωμά Λιώλιου και δύο υπαλλήλων της εισαγγελίας που αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης έναν σύντομο χαιρετισμό, που έχει ως εξής:
«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Είναι γεγονός ότι ζούμε σε μια πόλη χωρίς ταυτότητα, μια πόλη που ως μοναδικά πρότυπα και ιδανικά προβάλει τα πρότυπα της καφετέριας και του μπάρ, μια πόλη στην οποία οι πολίτες της και ιδιαίτερα οι νέοι ως μοναδικό τρόπο διασκέδασης έχουν αναγκαστικά επιλέξει … την βραδινή έξοδο για ένα ποτό.
Σ’ αυτή την πόλη όμως που αποτελεί μια «έρημο πολιτισμού» υπάρχουν μικρές «οάσεις», που ακόμη δίνουν το παρών, και αντιστέκονται.
Μια τέτοια όαση είναι και η Θεατρική Ομάδα του Δήμου, της οποίας στυλοβάτης και Πρωτεργάτης επί δεκαετίες είναι ο παριστάμενος στην εκδήλωσή μας Θωμάς Λιώλος, τον οποίο αποφάσισε να τιμήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά του αυτή.
Επίσης σήμερα τιμούμε ως Διοικητικό Συμβούλιο και τους συνταξιοδοτηθέντες υπαλλήλους της Εισαγγελίας Θεσπρωτίας, Λιώλη Αλέξανδρο και Νούση Ιωάννη, οι οποίοι προσέφεραν τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους, στην υπηρεσία της δικαιοσύνης των πολιτών και των δικηγόρων, πολλές φορές με αντίξοες συνθήκες, και τώρα που αποχώρησαν αξίζουν την προσοχή μας, και την τιμή που αρμόζει σε παρόμοιες περιστάσεις.»
Με την σειρά του ο θεατράνθρωπος Θωμάς Λιώλιος ευχαρίστησε τον Δικηγορικό Σύλλογο για την τιμή και δήλωσε πως το Θέατρο είναι κτήμα της πόλης και των πνευματικών ανθρώπων που θέλουν να αναδείξουν και να δημιουργήσουν πολιτισμό.
Βλέπει την τιμή αυτή ως αναγνώριση της πορείας που έχουν διανύσει τα μέλη της θεατρικής ομάδας όλα αυτά τα χρόνια μιας πορείας που χωρίς τους ανθρώπους που αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια δεν θα ήταν δυνατή αφού θέατρο χωρίς κοινό δεν γίνεται.
Στην πορεία αυτή που δεν ήταν εύκολη και τα προβλήματα πολλές φορές δυσθεώρητα υπήρξαν άνθρωποι που την στήριξαν εντάσσοντας την στα νομικά πρόσωπα του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Πρωτεργάτης η Θεατρική Ομάδα να γίνει Δημοτική Σκηνή, μια σημαντική στιγμή για το Θέατρο, ήταν και η συμβολή του Γιώργου Σιντόρη που ως δημοτικός σύμβουλος Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού ενέταξε το Θέατρο και την Θεατρική Ομάδα στις δράσεις του για να φτάσει σήμερα να βρίσκεται υπό τη σκέπη του Δήμου Ηγουμενίτσας και του Πνευματικού της Κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: