Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Ημερίδα για την παχυσαρκία

Ημερίδα διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας με θέμα της η «Διατροφή και άσκηση ως μέτρο πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας».Η μέρα θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 18.00.Οι επί μέρους ενότητες της εκδήλωσης σύμφωνα με το πρόγραμμα θα έχουν ως εξής:
-« Το φαινόμενο της Παχυσαρκίας – Αιτία και Συνέπειες» από τον κ. Τσατσούλη Αγαθοκλή, καθηγητή Παθολογίας
– Ενδοκρινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
- «Η παχυσαρκία στα παιδιά – τι φταίει και τι πρέπει να γίνει» από την κ. Τσίρκα Αντιγόνη, επιμελήτρια Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν. Χατζηκώστα Ιωαννίνων.
- «Παιδική παχυσαρκία – ο ρόλος της διατροφής» από τον κ. Σουπιό Ιωάννη, διαιτολόγο – διατροφολόγο.
- « Παιδική παχυσαρκία και διατροφικές διαταραχές – ο ρόλος της οικογένειας» από την κ. Παπαγιάννη Άννα, ψυχολόγο – υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» Ν. Θεσπρωτίας.
Τέλος η εκδήλωση θα κλείσει με θεατρικό μονόπρακτο όπως και τα συμπεράσματα της ημερίδας.
Η παχυσαρκία παιδική και μη, σύγχρονη νόσος που έχει να κάνει με τις στάσιμες συνήθειες και τις πρόχειρες διατροφικές συνήθειες της εποχής μας για να αντιμετωπιστεί θετικά θέλει σωστή πληροφόρηση και όχι πανικό.
Γι’ αυτό και οι επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις μπορούν να μας βοηθήσουν να βρούμε τον τρόπο να ισορροπήσουμε τον σύγχρονο τρόπο ζωής μας με διατροφικές συνήθειες και φυσική άσκηση ώστε με υπομονή και μεθοδικότητα να μειώσουμε τα ποσοστά της παιδικής παχυσαρκίας στα οποία η χώρα μας δρέπει άλλη μια αρνητική πρωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: