Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Στρουθοκαμηλισμοί

Ο ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι και η όλη εξέλιξη της ιστορίας φαίνεται να παρασέρνει στο διάβα της την πολιτική μας ευπιστία, οξύτητα και οξυδέρκεια και να αναδεικνύει με τον πιο τραγελαφικό τρόπο την ανεπάρκεια πολιτικών προσώπων που για χρόνια όρισαν τις τύχες αυτού του τόπου αφού με τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύονται μάλλον αυτοαναιρούνται.
Συγκεκριμένα άλλαξε ρότα και τακτική ο συνδυασμός της μειοψηφίας «ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» με ανακοίνωσε που εξέδωσε και υπογράφει το σύνολο του συνδυασμού.
Και για να μην μείνετε με την απορία σας παραθέτουμε την ανακοίνωση και τα όσα υποστηρίζουν τα μέλη του συνδυασμού.Αξιοθαύμαστες θέσεις λες και δεν έχουν ευθύνες, λες και δεν διοίκησαν τον τόπο.

« ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η απόφαση της κυβέρνησης να κατασκευάσει τον ΧΥΤΑ του Καρβουναρίου με την βία και την καταστολή, υλοποιείται αυτές τις μέρες. Με πλήρη επίγνωση για την σοβαρότητα της κατάστασης και την εξέλιξη της, παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας και καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις πρωτόγνωρες για τον τόπο μας συνθήκες τρομοκρατίας και άσκησης βίας με την χρήση των ΜΑΤ, για την κατασκευή ενός έργου όπου η τοπική κοινωνία με όλους τους φορείς της είναι αντίθετη στην συγκεκριμένη θέση. Καταγγέλλουμε τον Γ.Γ.Π.Η κ. Πανοζάχο, ο οποίος αγνόησε όλες τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων του Νομού, και με την απειλή της απένταξης και των προστίμων λειτουργεί ως ΑΓΑΣ της περιοχής. Γιατί, αφού γνώριζε από την ημέρα που ανέλαβε, τις αντιδράσεις, δεν προχώρησε σε μετακίνηση της θέσης του ΧΥΤΑ, κατά λίγες εκατοντάδες μέτρα, όπως του υπεδείκνυε το Τοπικό Συμβούλιο; Καταγγέλλουμε τον τοπικό βουλευτή κ .Μπέζα ο οποίος ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕ ότι ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΓΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ. Μπορούν να στέλνουν τα ΜΑΤ στο Νομό του χωρίς την έγκριση του; Καταγγέλλουμε τον Νομάρχη κ. Γιόγιακα, ο οποίος δήλωνε ότι: Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ, και σήμερα είναι εξαφανισμένος. Καλούμε τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου να συγκαλέσει άμεσα Ν.Σ. στην Παραμυθιά με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του τόπου όπως δεσμεύτηκε ο Νομάρχης στο τελευταίο Ν.Σ. Καλούμε την Κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Νομού να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και να μην κρύβονται πίσω από δήθεν διφορούμενες αποφάσεις του Ν.Σ., που ούτως η άλλως ήταν γνωμοδοτικές. ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ δεν θα την πληρώσουν οι Καρβουναρίτες η ευρύτερη περιοχή και η Θεσπρωτία.
ΛΙΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ, ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΑΤΣΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΜΠΡΑΪΜΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΣΜΥΡΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΝΤΟΥΡΟΣ ΘΩΜΑΣ ,ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΜΠΟΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ »

Φαίνεται πως ξέχασαν και προφανώς αγνόησαν όσα με τα σχετικά κορδελάκια και ευχολόγια οι ίδιοι είχαν δρομολογήσει και αποφασίσει.Δυστυχώς μ’ αυτόν τον τρόπο ούτε ανάπτυξη ούτε και προοπτική μπορούμε να πετύχουμε σ’ αυτόν τον τόπο, εκτός και αν τα μέλη του εν λόγω συνδυασμού στοχεύουν μόνο σε μικροπολιτικά οφέλη εις βάρος της ουσιαστικής δρομολόγησης υποδομών που θέλουν την προστασία του περιβάλλοντος.
Λίγοι
Όμως στην περίπτωση του Καρβουναρίου διαπιστώθηκε δυστυχώς για τον τόπο πολιτική λειψανδρία. Και όταν λέμε πολιτική λειψανδρία την εννοούμε σε όλο το πολιτικό φάσμα.Κανένας που να κοιτάξει το πρόβλημα κατάματα πλην ελάχιστων περιπτώσεων που δεν ανήκουν στην κατηγορία των ήξεων – αφίξεων. Η στήλη βαρέθηκε να λέει και να γράφει τα ίδια και τα ίδια.

2 σχόλια:

prasino liker είπε...

Aτσαλακωτε θα ηθελα να σου ευχηθω οτι καλυτερο σε σενα και την οικογενεια σου για το 2008.Να εισαι παντα δημιουργικος και μεσα απο τα κειμενα σου να πετυχαινεις αυτο για το οποιο αγωνιζεσαι.Σιγουρα οι υποσχεσεις απο τους αρμοδιους σπανια γινονται πραγματικοτητα.Ομως οταν ενα κειμενο τους ταρακουνησει ,μπορει να δουν το λαθος τους.Παντα εμπρος λοιπον.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ:Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΣΥΛΗΠΤΗ ΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΤΥΛ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ.ΟΜΩΣ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΖΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ.ΤΩΡΑ ΤΙ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝ ΟΙ ΚΑΛΟΦΤΙΑΦΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΚΕΣ;;;ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ P/C ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΛΙ,ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΛΥΘΕΡΗ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΤΣΟΥΚΝΙΔΟΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙ ΛΙΜΟΚΟΝΤΟΡΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.