Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Την Δανειστική του βιβλιοθήκη εγκαινίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταριάς

ρεπορτάζ: Δημήτρης Κομίνης
Βρεθήκαμε στα εγκαίνια της δανειστικής βιβλιοθήκης του Πολιτιστικού συλλόγου Πλαταριάς ,που είναι μία αξιέπαινη προσπάθεια της δραστήριας προέδρου, της κυρίας Ισμήνης Δήμα και των άξιων συνεργατών της .
Τα επίσημα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντινομάρχης κος Δηλαβέρης και οι κύριοι αντιδήμαρχοι Συβότων κος Μπέζας και κος Καίσαρης.
Στη σεμνή αυτή τελετή η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου αφού μας καλωσόρισε και ευχαρίστησε αυτούς που βοήθησαν για την υλοποίηση αυτής της βιβλιοθήκης τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη του να αποκτήσει η Πλαταριά επιτέλους μια βιβλιοθήκη που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες που βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κος Κώστας Προκόπης πρώην εκπαιδευτικός και αφού εξήρε την προσπάθεια του συλλόγου για την δημιουργία της βιβλιοθήκης αναφέρθηκε σε προσωπικά του νεανικά βιώματα όταν το βιβλίο αποτελούσε είδος πολυτέλειας για τα παιδιά του χωριού και τα μόνα βιβλία που υπήρχαν ήταν τα σχολικά.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στη θέληση της μάθησης και της ψυχικής ευχαρίστησης που προσφέρει το βιβλίο .
Προς το τέλος της ομιλίας του δώρισε στον σύλλογο ένα βιβλίο (ιταλικό λεξικό) που έχει ημερομηνία έκδοσης το 1819. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κος Σπύρος Παππάς πρώην εκπαιδευτικός και μεταξύ άλλων τόνισε την αναγκαιότητα της βιβλιοθήκης και είπε ότι όποτε του το ζητήσει ο σύλλογος θα προσφέρει και αυτός βιβλία από την δική του προσωπική συλλογή αλλά και της οικογένειας του.
Τέλος τον λόγο πήρε ο καλός φίλος και συνεργάτης της Θεσπρωτικής κος Χρήστος Ευαγγέλου που με την πολύτιμη βοήθεια του συνέβαλε και αυτός στην δημιουργία της βιβλιοθήκης και αναφέρθηκε και αυτός σε προσωπικά του βιώματα και πονήματα από τα νεανικά του χρόνια φέρνοντας στο νου μας μία άλλη Πλαταριά όπως κάνει πάντα ο αγαπητός Χρήστος με τα βιβλία που γράφει όπου εμείς οι νεότεροι δεν προλάβαμε αλλά οι παλαιότεροι θυμούνται πάντα με νοσταλγία και αγάπη.
Η εφημερίδα μας εύχεται στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλαταριάς στην Πρόεδρο κα Ισμήνη Δήμα αλλά και στα μέλη του να συνεχίσουν την προσπάθεια τους με τον ίδιο ζήλο και αγάπη για το καλό του τόπου και ιδιαίτερα για το καλό της νεολαίας του δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: