Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

Με γοργούς ρυθμούς τα σεμινάρια – εργαστήρια για την δημιουργία θεατρικής σκηνής για παιδιά του προγράμματος Interreg στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

Είναι ευχάριστο να νιώθεις ότι γίνονται σπουδαία πράγματα στην μικρή μας πόλη. Τις τελευταίες εβδομάδες όπως και τις επόμενες οι φίλοι του θεάτρου και όσοι ενδιαφέρονται για το το στήσιμο και δημιουργία θεατρικών παραστάσεων για παιδιά έχουν την ευκαιρία και την δυνατότητα να παρακολουθήσουν σεμινάρια – εργαστήρια με θέμα την σκηνοθεσία, την υποκριτική, την γλυπτική και την θεατρική μάσκα, την παιδική λογοτεχνία – θέατρο και την σκηνογραφία.Αξιόλογοι άνθρωποι του χώρου βρίσκονται αυτές τις ημέρες στον τόπο μεταφέροντας γνώση και εμπειρία από το αντικείμενο που παρουσιάζουν και αποτελεί την χρόνια ενασχόληση τους.Έτσι σε εξέλιξη βρίσκεται το σεμινάριο σκηνοθεσίας κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, και Κυριακή από τις 18.00 μέχρι τις 21.00 στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας με τον σκηνοθέτη και για χρόνια συνεργάτη της θεατρικής σκηνής της πόλης Θοδωρή Γκόγκο, το εργαστήρι γλυπτικής και θεατρικής μάσκας κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 9.30 π.μ μέχρι τις 14.30 με τον Γλύπτη Μπάμπη Δαραδήμο που θα λάβει χώρα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ηγουμενίτσας ΠΑΝΘΕΟΝ.Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το σεμινάριο – εργαστήρι σκηνογραφίας όπως και ο δεύτερος κύκλος των σεμιναρίων υποκριτικής.Τέλος σε εξέλιξη βρίσκεται το εργαστήρι παιδικής λογοτεχνίας/θεάτρου και δημιουργικής γραφής που επιμελείται ο γράφων κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο από τις 18.00 – 20.00 τα οποία πλέον θα διεξαχθούν επίσης στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ηγουμενίτσας ΠΑΝΘΕΟΝ.

Σε εκκίνηση και η πρώτη θεατρική παραγωγή του προγράμματος
Επιπλέον και με την ολοκλήρωση της επιλογής ηθοποιών ξεκινούν οι πρόβες για την πρώτη θεατρική παραγωγή του προγράμματος σε ένα απόν τα έργα του Γιάννη Ξανθούλη, «Μια τρελή, τρελή πολυκατοικία», «Ανέβα στη στέγη να φάμε το σύγνεφο», «τύμπανο, τρομπέτα και κόκκινα κουφέτα» τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν διαδοχικά σε σκηνοθεσία του συμπολίτη μας Σπύρου Διαμάντη, ο οποίος έχει πρόσφατα διακριθεί με την ταινία «Αψίδες» στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκος της Δράμας και της Θεσσαλονίκης με το βραβείο καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στην Δράμα και δρέποντας το Γ’ κρατικό Βραβείο στην Θεσ/νικη.Η φετινή θεατρική χρονιά λοιπόν, αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού θα είναι η πρώτα χρονιά που θα έχουμε διαδοχικές θεατρικές παραγωγές.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή προσπάθεια! Άντε να γίνονται πράγματα και στην μικρή μας πόλη. Εύγε σε όσους συμμετείχαν στην επίτευξη του έργου. Νομίζω τα θετικά θα πρέπει όλοι να τα επικροτούμε...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ.
Γιάννης Βέλλης