Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Απαντούν στα σχετικά δημοσιεύματα του τύπου περί της κατάληξης του αγωγού φυσικού αερίου στις παραλίες της Πέρδικας

Ξεκάθαρη η θέση των κατοίκων της σχετικά με τη μη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου και την εγκατάσταση εργοστασίου συμπίεσης
Μετά το Δελτίο Τύπου τις 25/1/2008 και την αναφορά του σ’ αυτό ότι ο υποθαλάσσιος αγωγός φυσικού αερίου θα ξεκινάει από τις παραλίες Πέρδικας Θεσπρωτίας, σας απαντάμε τα εξής :
α. Η κοινότητα Πέρδικας 2500 κατοίκων, ο Δήμος Συβότων, και η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, με πρόσφατες ομόφωνες αποφάσεις, έχουν εκφράσει την αντίθεση τους για τη διέλευση αγωγού και εγκατάσταση εργοστασίου συμπίεσης στην περιοχή.
β. Το αίτημα έχει διαβιβαστεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς και υπήρξαν επίσημες διαβεβαιώσεις για την ανεύρεση εναλλακτική λύσης διέλευσης του αγωγού και εγκατάστασης εργοστάσιου συμπίεσης.
γ. Προξενεί λοιπόν απορία η παραπάνω ανακοίνωση του Υπουργείου που επιμένει για την περιοχή, και δεν λαμβάνει υπ’ όψιν την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και φορέων.
δ. Οι κάτοικοι κατηγορηματικά δεν θα επιτρέψουμε την διέλευση αγωγού και εγκατάσταση εργοστασίου συμπίεσης στην περιοχή μας.
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

www.perdika.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: