Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

Μήνυμα με περιεχόμενο

Μήνυμα έστειλε από την εκδήλωση κοπής πίτας της Ν.Α Θεσπρωτίας ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνης Μπέζας σε όσους ακόμη αντιδρούν στην εγκατάσταση του ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι τονίζοντας πως στην Θεσπρωτία έχει δρομολογηθεί και υλοποιηθεί σημαντικό έργο και από την σημερινή κυβέρνηση όσο και από τις κυβερνήσεις του παρελθόντος.
Αυτήν την πορεία προς την πρόοδο και προς τα εμπρός που δεν μπορεί να την ανακόψει κανένα βαρίδι.
Κανένα ζήτημα όσο σοβαρό και αν είναι δεν μπορεί να γίνει τροχοπέδη εις βάρος της ανάπτυξης του τόπου.
Επιτέλους ξεκάθαρες κουβέντες από τον Υπουργό ο οποίος και αυτός με την σειρά του θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχει εκτιμήσει την κατάσταση και να στείλει το μήνυμα πως πειραματισμοί και μικροπολιτική με τις υποδομές περιβάλλοντος δεν πρέπει να γίνονται.
Κάτι τέτοιο δεν έγινε πέρσι ή ακόμη παλαιότερα, έγινε έστω και αργά τώρα.Φαίνεται πως τουλάχιστον οι πολιτικοί ιθύνοντες που διοικούν το νομό και ορίζουν την τύχη του με τις αποφάσεις τους και τις διοικητικές τους πράξεις αντιλήφθηκαν την σοβαρότητα του θέματος και την αναγκαιότητα του έργου που θα λύσει και δεν θα δημιουργήσει προβλήματα.
Άλλωστε το έργο υλοποιείται και προχωράει με γοργούς ρυθμούς και θέμα συζήτησης αν θα γίνει ή όχι δεν τίθεται πλέον.
Το μόνο που μπορεί να τεθεί και πρέπει να απαιτηθεί από τους κατοίκους είναι η ορθή λειτουργία της υποδομής, η διάρκεια της, η συμμετοχή και ο έλεγχος στη διαχείριση του έργου, και η δρομολόγηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης και ανακύκλωσης των απορριμμάτων στην Ήπειρο, εκτός Καρβουναρίου και γιατί όχι και εκτός Θεσπρωτίας, αφού οι Θεσπρωτοί θα έχουν συμβάλει ουσιαστικά με δύο ΧΥΤΑ στην επιστημονική και οργανωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Ήπειρο.
Περιμένουμε λοιπόν τόσο τη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου, όσο και των γειτονικών νομών στο νέο που έρχεται όπως και τις ανάλογες θετικές διαθέσεις όπως επέδειξαν πρώτοι οι Θεσπρωτοί και οι κάτοικοι του Καρβουναρίου που αδίκως λοιδορήθηκαν, αφού οι χειρισμοί τόσο από τον πολιτικό κόσμο του νομού, όσο και από την Περιφέρεια Ηπείρου δεν ήταν αυτοί που έπρεπε να ήταν.
Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν, το ζητούμενο είναι η εξέλιξη και το μέλλον του τόπου και αυτό το μέλλον οφείλουμε ΟΛΟΙ από κοινού να οικοδομήσουμε με άξονα την θετική προοπτική.
Ας αναζητήσουμε λοιπόν αυτά τα ζητήματα που μας ενώνουν και θα αναδείξουν μια νέα δυναμική προόδου και ευημερίας στη Θεσπρωτία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: