Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

H KOINOTHTA ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΟΜΟΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΔΙΚΑΣ -ΣΥΒΟΤΩΝ

Καλεί σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο που θα γίνει η ημερίδα ενημέρωσης για το Φυσικό Αέριο
H KOINOTHTA ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΟΜΟΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΔΙΚΑΣ -ΣΥΒΟΤΩΝ που κινήθηκε από ευαισθησία για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της περιοχής μας. Απηχεί και αντιπροσωπεύει το 100% των συμπολιτών μας οι οποίοι εναντιώνονται στην κατασκευή του εργοστασίου συμπίεσης φυσικού αερίου στην περιοχή μας και στην διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας — Ιταλίας. Η παράλια ακτή Πέρδικας – Συβότων φημίζεται για την τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία είκοσι χρόνια και ιδιαιτέρως για την φυσική της ομορφιά. Σύμφωνα με το ομόφωνο ΟΧΙ του Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρδικας (και ταυτόσημες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Συβότων και της Διοικούσας Επιτροπής της ΤΕΔΚ Θεσπρωτίας) εμμένει στις απόψεις της για την μη κατασκευή του εργοστασίου συμπίεσης και το πέρασμα του αγωγού από την Νότια Θεσπρωτία γιατί ένα τέτοιο ενδεχόμενο (που δεν το φαντάζεται κανένας μας),θα είναι εγκληματικό λάθος εκείνων που το αποφασίζουν, το σχεδιάζουν και το υλοποιούν. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας όπου και αν διαμένουν, να ευαισθητοποιηθούν και να συντρέξουν μαζί μας ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή του φυσικού κάλλους της περιοχής μας.
Την Τετάρτη 20-02-2008 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα με θέμα <<Αναπτυξιακές προοπτικές και περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις για τις τοπικές κοινωνίες από την διέλευση αγωγού φυσικού αερίου και την λειτουργία των ανάλογων εγκαταστάσεων >> Η ημερίδα είναι στα πλαίσια ενημέρωσης των κατοίκων για να μας πείσουν ότι μπορεί σ΄ ένα μέρος να συνυπάρξουν εργοστάσια και ξενοδοχεία , βιομηχανία και τουρισμός και για τις δήθεν μη ζημιογόνες επιπτώσεις του φυσικού αερίου στο περιβάλλον.H KOINOTHTA ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΟΜΟΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΣΥΒΟΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ • Να παραδοθεί ψήφισμα στους επικεφαλής της ημερίδας, με όλα τα επιχειρήματα ενάντια στην κατασκευή του Σταθμού Συμπίεσης και διέλευσης του αγωγού και για τα τραγικά αποτελέσματα που θα έχει για το φυσικό περιβάλλον ,την ποιότητα ζωής και τον τουρισμό της περιοχής.• Να μην παραβρεθεί κανένας εντός της αίθουσας όπου θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα εκτός από το κοινοτικό συμβούλιο .• Να διαμαρτυρηθεί εκτός της αίθουσας με ειρηνικό συλλαλητήριο, κλείσιμο στην Πέρδικα όλων των καταστημάτων, σχολείων, Κοινοτικών υπηρεσιών κλπ την Τετάρτη 20/02/2008. Σύσσωμη όλη η Πέρδικα και τα Σύβοτα με την στήριξη του Κοινοτικού Συμβουλίου να παραβρεθεί στο συλλαλητήριο διαμαρτυρόμενη για την εγκληματική ενέργεια στην οποία σκέφτονται κάποιοι να προβούν, με συνέπειες καταστροφικές για την ομαλή και φιλήσυχη διαβίωση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ Ο ΤΟΠΟΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
ΠΕΡΔΙΚΑ 06/02/2008 www.perdika.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: