Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

Αύριο στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ηπείρου

Ημερίδα ενημέρωσης για το φυσικό αέριο και της αναπτυξιακές προοπτικές
Ένα βασικό θέμα που απασχολεί τις τελευταίες μέρες την επικαιρότητα συζητείται αύριο το απόγευμα στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας και δεν είναι άλλο από την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου από την Θεσπρωτία και η εγκατάσταση του σχετικού σταθμού συμπίεσης του υποθαλάσσιου αγωγού που θα καταλήγει στο Οτράντο της Ιταλίας.
Πρόκειται λοιπόν για την υπεύθυνη ενημέρωση ενός πολύ σοβαρού θέματος που δεν αφορά μόνο το αναπτυξιακό μέλλον του νομού σε τοπικό επίπεδο αλλά κυρίως με την εθνική μας στρατηγική στο ενεργειακό ζήτημα στο πλαίσιο τις Ε.Ε.
Βέβαια επειδή η Θεσπρωτία και τα παράλια της έχουν ταυτιστεί με την τουριστική ανάπτυξη και το φυσικό περιβάλλον η ανάπτυξη του εν λόγω θέματος με επιστημονικά κριτήρια έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία αφού το ζητούμενο είναι οι Θεσπρωτοί να πληροφορηθούν την επιρροή μιας τέτοιας υποδομής στο τουριστικό προϊόν και τον φυσικό του περίγυρο και συνάμα ν’ αντιληφθούν και πληροφορηθούν στα του γενικότερου αναπτυξιακού πλαισίου και πόσο αυτό συνάδει ή δεν συνάδει με την ήδη διαμορφωμένη κατάσταση στην παράκτια ζώνη του τόπου μας και στα διοικητικά όρια των Δήμων ή κοινοτήτων που τους αφορά.
Την πρωτοβουλία γι’ αυτήν την ενημερωτική ημερίδα ανέλαβε η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Θεσπρωτίας και η Ν.Α Θεσπρωτίας με την συμμετοχή του Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Το πρόγραμμα της ημερίδας που έχει ως γενικότερο θέμα τις « Αναπτυξιακές προοπτικές και περιβαλλοντικές συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες, από τη διέλευση αγωγών Φυσικού Αερίου και την λειτουργία των ανάλογων εγκαταστάσεων » έχει ως εξής:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
17:30 – 18:00
Προσέλευση Συνέδρων
18 :00 - 18:30 Χαιρετισμοί Νομάρχη Θεσπρωτίας Προέδρου Τ.Ε.Δ.Κ Εκπροσώπου ΤΕΕ –Ηπείρου
18:30 – 18:50 1η ΕΙΣΗΓΗΣΗ : « Φυσικό Αέριο – Οικονομικό , Ασφαλέςκαι light » Δημήτριος Σούλτης Ηλεκτρολόγος Μηχανικός &Φυσικός - πρώην Δ/ντης ΥΗΣ Πηγών Αώου .
18 :50 -19:10 2Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ : «Βασικά Τεχνικά και Λειτουργικά Χαρακτηριστικά του Υποθαλάσσιου Αγωγού Ελλάδας – Ιταλίας και των Σταθμών Συμπίεσης και Μέτρησης » Αντώνης Νάτσικας Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης & Σχεδιασμού της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου ( ΔΕΠΑ Α.Ε ).
19:10 – 19:30 3Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ :« Κύρια Περιβαλλοντικά θέματα που σχετίζονται με την κατασκευή και λειτουργία του Ελληνοϊταλικού αγωγού Φ.Α στην παράκτια περιοχή της Κοινότητας Πέρδικας και Δήμου Συβότων του Ν. Θεσπρωτίας » . Κωνσταντίνος Μπάτος Χημικός Μηχανικός , Υπεύθυνος Περιβαλλοντικών Μελετών EXERGIA A.E.
19 : 30 -19:50 4η ΕΙΣΗΓΗΣΗ :« Προδιαγραφές Εγκαταστάσεων Αεριοστροβίλων / Συμπιεστών » . Εμμανουήλ Κακαράς Καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Μηχανολόγων –Μηχανικών Ε.Μ.Π , Τομέας Θερμικής Μηχανικής , Εργαστήριο Ατμολεβήτων & Θερμικών Εργοστασίων .
19 : 50 - 20 :10 5η ΕΙΣΗΓΗΣΗ : « Τουρισμός και Ενεργειακά Δίκτυα . Σύγκρουση η συνύπαρξη ;; » Νικηφόρος Μπαλατσινός Χωροτάκτης , Πρόεδρος Δ.Σ : ΘΕΩΡΗΜΑ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε .
20:10 – 21:00 « Παρεμβάσεις εκπροσώπων φορέων και παρισταμένων – Συζήτηση »
21 : 00 Λήξη Εργασιών Ημερίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: