Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

ΠΑΣΟΚ: Το ζητούμενο νέο αίμα και πολιτικός λόγος που να πηγάζει από τις ανάγκες του τόπου


Η ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να εκφράσει την εγχώρια πολιτική του δυναμική διαπιστώθηκε στην Δημοτική Ολομέλεια Ηγουμενίτσας Παραποτάμου και Σαγιάδας.

Μέσα σ’ ένα κλίμα όπου δεν έλειψαν οι εντάσεις ακόμη και οι προσωπικές αναφορές, και παρουσία του βουλευτή Ιωαννίνων Μ. Παντούλα, έγινε συζήτηση και κατατέθηκαν προτάσεις τόσο σε ότι σχετίζεται με τις οργανωτικές και καταστατικές αλλαγές όσο και με την έκφραση προβληματισμών που σχετίζονται με γενικότερα ζητήματα ανάπτυξης του νομού.

Το τελευταίο είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό γιατί η αναφορά στα τοπικά προβλήματα και οι προτάσεις ανάπτυξης είναι αυτές που μπορούν να δώσουν στίγμα δυναμικής στο ΠΑΣΟΚ αφού είναι χώρος πολιτικών ζυμώσεων συνθέσεων και ιδεών που διαμόρφωσαν όρισαν και υλοποίησαν την αναπτυξιακή τους πρόταση για το νομό, αναπτυξιακή πρόταση που ισχύει μέχρι σήμερα και πάνω σε αυτό δομεί, όσο μπορεί βέβαια να δομήσει και η κυβέρνηση της Ν.Δ. τόσο σε επίπεδο νομού όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο που προέκυψε από την δημοτική ολομέλεια της Ηγουμενίτσας είναι η διαπίστωση ότι το κόμμα έχει αφήσει τα τελευταία χρόνια τη νεολαία έξω από τους κόλπους του.Είναι στοίχημα για τις δημοτικές οργανώσεις λοιπόν να ανανεώσουν το δυναμικό τους και να δώσουν πεδίο δράσης στις νεότερες γενιές που εναγωνίως ζητούν το δικό τους πολιτικό πεδίο έκφρασης μα κυρίως πολιτικό αυτί και αισθητήριο που θα πιάσει τον παλμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: