Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

Καταδικάζει και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνης Μπέζας

Aθήνα, 31.1.2008
Προς: κ. Βαγγέλη Αθανασίου Δημοσιογράφο εφημερίδας « Η Θεσπρωτική »
Αγαπητέ Βαγγέλη,
Με αγανάκτηση πληροφορήθηκα την επίθεση που δέχθηκες χθες, κατά τη διάρκεια άσκησης των δημοσιογραφικών σου καθηκόντων.
Τέτοιου είδους βίαιες συμπεριφορές σε βάρος λειτουργού του Τύπου είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες, καθώς πλήττουν την ελευθερία έκφρασης και γνώμης και στερούν από τους πολίτες το δικαίωμα στην ενημέρωση.
Επιπλέον υποβαθμίζουν το επίπεδο του πολιτικού πολιτισμού που θέλουμε να υπάρχει στη Θεσπρωτία.

Με εκτίμηση Αντώνη Μπέζας

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΕΥΑΓΓΕΛΕ;;;;
Τι δουλειά έχει η Δημοκρατία με την ελευθερία στούς " ορυλά " της Φραγής;;;Γιατί δίνεις το δικαίωμα να σε συνοδεύουν στο διάβα σου οιΕρνύες;;;;έτσι λοιπόν πρέπει να το πω,πως εσείς οι δεξιοί είστε αμετανόητοι.Στο φινάλε χωριό τους είναι.Ούτε δικό σου,ούτε δικό μου.

Ανώνυμος είπε...

Γιά σου ατσαλάκωτε και καλό κουράγιο στη συνέχεια.
Κάτι ξέχασες.Μήπως τα αθλητικά δεν είναι ειδήσεις;;;Μην φοβάσαι διότι ο Κομίνης σου είναι στο έντυπο.Κάνε ανάρτηση με δικαίωμα σχολίων ,που μπορείς να διαγράφεις τις ύβρεις,στο μπλόκ σου:Ατσαλάκω/ρος.
Πρέπει να κατανοήσουν κάποιοι ότι :τέλος πάντων ο " ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ " είναι ομαδάρα και με την καινούρια σαιζόν θα απαίζει στο Περιφερειακό.Φίλτατε και αγνέ Ευάγγελε,βαλε τον τίτλο που θέλεις ,απλά εγώ προτείνω.: " ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΑ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΑ ΣΠΟΡ "

Ανώνυμος είπε...

Φίλες και Φίλοι:
Αλήθεια:πόσοι από εμάς θα τρέξουμε στους υποψήφιους με τις εκλογές που έρχονται τον Απρίλη;;;;Μήπως τώρα αλλάζουν οι καταστάσεις και κάποιοι υπου/οι και υφυπ/οι θα κλαίνε;;;;Είδες τι γίνεται στα πέριξ Ατσαλάκωτε;;Ολα εδώ πληρώνονται.Ελπίζω ο γωστός οικολόγος Ιωάννης Βελλής να κάνει πολιτική αντί να ταίζει τα βατραχάκια της γειτονιάς.Αχ !!αυτοί οι φύλακες,έχουν γνώση;;;

Ανώνυμος είπε...

"Ελπίζω ο γωστός οικολόγος Ιωάννης Βελλής να κάνει πολιτική αντί να ταίζει τα βατραχάκια της γειτονιάς".

O Βέλλης φίλε μου είναι από 14 ετών στην πολιτική. Δεν περίμενε το 2008 για να κάνει αυτό που κάνει πάντα με συνέπεια. Ούτε επιδιώκει τον πολιτικό χουλιγκανισμό. Ούτε φλωρίζει για να εξυπηρετήσει κάποιους. Αν αρέσει αυτό καλώς αν όχι τίποτα δεν αλλάζει στην πολιτική του κόμματός μου για τη Θεσπρωτία. Άλλοι τελούν υπό πλήρη πολιτική σύγχιση και μπορούν να ταϊζουν βατραχάκια όχι εμείς.

Β.Γκ. είπε...

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου, το δικαίωμά σου να το λες..."
Γαλλία, Βολταίρος, 1734μ.Χ.

"Διαφωνώ με αυτό που λες και για αυτό θα σε ξυλοκοπήσω μέχρι θανάτου, για να σου στερήσω το δικαίωμα να το λες".
Ηγουμενίτσα, Ανώνυμοι (???) διαδηλωτές, 2008 μ.Χ.

Κι έτσι 274 χρόνια μετά, η πόλη μας ανακάλυψε τις νέες αρχές και τα νέα ήθη στην έκφραση της διαμαρτυρίας, της διαφωνίας, της αντίθεσης...

Βιαιοπραγία: Έτσι ονομάζεται η πράξη βίας που γίνεται απέναντι σε κάποιο πρόσωπο ή ακόμα και σε κάποιο αντικείμενο, η επίθεση και η χειροδικία που έχουν σαν συνέπεια την κακοποίηση του θύματος ή την καταστροφή και το βλάψιμο κάποιου πράγματος. Η βιαιοπραγία αντιμετωπίζεται από τον ποινικό κώδικα σαν σοβαρό ποινικό αδίκημα που δικάζεται.
Το να προπηλακίζεις ένα δημοσιογράφο, είναι σαν να τρομοκρατείς έναν αυτόπτη μάρτυρα και να αμφισβητείς το, συνταγματικά καθιερωμένο, δικαίωμα του καθενός στην ενημέρωση.
Και δεν αποτελεί δικαιολογία ο ισχυρισμός "οι τοπικοί δημοσιογράφοι δεν ήταν παρόντες όταν μας έδερναν τα ΜΑΤ". Δεν αποτελεί δικαιολογία ο ισχυρισμός ότι "μια μικρή μερίδα ατόμων που δεν έχει σχέση με τους διοργανωτές της διαμαρτυρίας".
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κανένας ισχυρισμός που θα μπορούσε να αποτελέσει δικαιολογία.

Οι τοπικοί δημοσιογράφοι, τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια, εκφράζουμε (και πολύ καλά κάνουμε) την άποψή μας χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας απειλές, εκβιασμούς ακόμα και "οικονομικά" αντίποινα που κατα καιρούς οι διάφοροι... θιγέντες επιβάλλουν στα Τοπικά ΜΜΕ. Τώρα κάποιοι... "αγανακτισμένοι" ανακάλυψαν και τον ξυλοδαρμό. Μάλιστα. Ας κοπιάσουν κι αυτοί!

Εμείς, όσο κι αν ενοχλούνται, έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε.
Μας ακούτε, μας βλέπετε, μας διαβάζετε και μας κρίνετε καθημερινά...
Κανείς δεν μπορεί να μας φιμώσει και σε κανέναν δεν το επιτρέπουμε.

Και κυρίως κανείς δεν μπορεί να μας "τσαλακώσει"... Γιατί σ' αυτή την μικρή κοινωνία που όλοι γνωρίζομαστε καλά μεταξύ μας, κάποιοι θα προτιμήσουμε να παραμείνουμε... ελεύθεροι και "ατσαλάκωτοι", με όποιο κόστος!

Βάσω Γκόρου
Δημοσιογράφος



________________________________
Να σου στερούν τη λογική οι καιροί... κι εσύ να ελπίζεις...

Ανώνυμος είπε...

Είμαι υποχρεωμένος από το ρεπορτάζ δρόμου και πάντα ανώνυμος, που συνεργάζεται με πολλαπλά έντυπα και εκδόσεις ως πηγή,να αναφέρω ότι τίποτα δεν είναι ποιό επικίνδυνο από τον ενθουσιασμό.Ο επαγγελματίας είναι το άλλο πρόσωπο των ΜΜΕ.Στην Θεσπρωτία αλλά και σε όλη την Ηπειρο οι εκδότες έχουν τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ τους,έτσι που οι επαγγελματίες να πουλάμε και να μην φαινόμαστε.Αρα μπορεί να την πετάξουν την είδηση.Εσείς οι "Λόγιοι" τι κάνετε ;;Να σας τα θυμίσω: Πλακώσανε τον Αθανασίου της Θεσπρωτικής και βάλανε τιμωρία στον Κώτση στα ΝΕΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ,να γράφει σε κάθε έκδοση :ΕΙΜΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ.Εγώ σας ευχαριστώ γιά τις συμβουλές αλλά είμαι μεγάλο παιζζζιιιί και τα καταφέρνω.Επιμένω μόνο οικολογικά :

ΦΟΥΡΝΕΛΟΟΟΟΟΟΟΟ

Ανώνυμος είπε...

Σύγκρουση του ρεμουλκού Θύελα με Αλβανικό πλοίο στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το οποίο πλοίο βοηθούντανε από το ρεμουλκό στην απόπλους.

Αφιέρωση στο Μέσο.