Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

Η Περιφέρεια Ηπείρου καταδικάζει τις ακρότητες

Η Περιφέρεια Ηπείρου παρακολουθεί με πολλή προσοχή τις εξελίξεις που αφορούν την κατασκευή του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου Παραμυθιάς, δεδομένου πως έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος, θεωρώντας ως εκ τούτου επιτακτική την ανάγκη ολοκλήρωσης όλων των έργων που απαιτούνται για την υλοποίηση αυτής της προτεραιότητας. Ο προγραμματισμός και η ολοκλήρωση των έργων προστασίας του περιβάλλοντος, περιλαμβάνει και την κατασκευή ΧΥΤΑ, που ως έργο είναι το απόλυτο εργαλείο προστασίας του περιβάλλοντος. Συνεπώς η κατασκευή του ΧΥΤΑ δεν είναι επιβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κανονισμών της, αλλά απαίτηση της ιστορίας και του πολιτισμού της Ηπείρου, που κορυφώνεται ως ενδιαφέρον στην προστασία του απαράμιλλου και μοναδικού της περιβάλλοντος.

Οι εργασίες στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στο Καρβουνάρι είναι σε εξέλιξη. Ορισμένοι από τους κατοίκους του δημοτικού διαμερίσματος Καρβουναρίου παρακινούμενοι και καθοδηγούμενοι από ακραίους κύκλους της περιοχής, δεν αποδέχονται την πραγματικότητα, όπως δεν αποδέχθηκαν και τις δικαστικές αποφάσεις, στις οποίες τουλάχιστον όφειλαν σεβασμό!Χρησιμοποιώντας μεθόδους άλλων εποχών, οι οποίες δεν έχουν καμιά σχέση με τη σημερινή ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία, προέβησαν σε ακρότητες κατά της Αστυνομίας και σε αήθεις επιθέσεις κατά του πολιτικού γραφείου του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα και κατά του δημοσιογράφου της εφημερίδας «ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ» κ. Ευάγγελου Αθανασίου.Οι αντιδημοκρατικές αυτές ενέργειες εκθέτουν τους παριστάμενους θεσμικούς παράγοντες της Παραμυθιάς τόσο, όσο και τους δράστες που προέβησαν στις ακρότητες αυτές.Η Περιφέρεια Ηπείρου απερίφραστα και κατηγορηματικά καταδικάζει τις ακρότητες και επισημαίνει πως νοοτροπίες περασμένων δεκαετιών ούτε φρένο μπορούν να αποτελέσουν στην πορεία προς το μέλλον ούτε να σταματήσουν την πρόοδο του τόπου.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα μάλιστα.Τα πάμε περίφημα.Αυτός ο γ.γραμματέας όταν υπήρχε κόκορας σε οροφή περιπτέρου στο Φιλιάτι,αυτός γευμάτιζε σε διπλανή ταβέρνα.Ποιός κόκορας;;;γιά δημοσιογραφήτε ολιγον!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΤΑΛΑΚΩΤΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΙΩΛΑ...ΜΑΛΛΩΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΑΘΗΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ.....ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΟ ΙΔΙΕΤΕΡΟ ΦΑΙΝΕΤΕ...ΑΛΛΑ ΧΥΤΑ ΕΚΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ..ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΕΠΕΙΘΥΜΕΙΣ ΔΙΑΚΑΩΣ...

Ανώνυμος είπε...

Ε!!! Οχι και έτσι.Αυτό ανώνυμε της (Βιώλας)πάει πολύ και εάν κόποιοι είναι μαχαιροβγάλτες,οι άλλοι έχουν δικηγόρο.Τώρα να σε ρωτήσω με την σειρά μου ανώνυμε της υπόθεσης του του ΧΥΤΑ;;;;
Μήπως ξέρεις από βέσπα;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Oι ακρότητες και οι βαρβαρότητες είναι καταδικαστέες. Με τέτοιες κινήσεις χάνεται το δίκιο έστω και αν υπάρχει.

Και το παρακάτω σχόλιο αφιερωμένο στην Περιφέρεια:

Προσφυγή στην Ε.Ε. για την οικολογική καταστροφή από τον ΧΥΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

…«Παρόλο που οι ΟΤΑ και το ΥΠΕΧΩΔΕ γνώριζαν την κατάσταση αυτή, δεν διενέργησαν ποτέ ουσιαστικούς ελέγχους και δεν πληροφόρησαν τους κατοίκους ότι απαγορεύονται οι καλλιέργειες, η χρήση των υδάτων κ.λπ.

Οι Κερκυραίοι δεν έχουν καταλάβει την σοβαρότητα του προβλήματος: Πιστεύουν ότι το πρόβλημα αφορά μόνο τους κατοίκους της περιοχής.
Μετά από όλα αυτά γίνεται απόλυτα κατανοητός ο λόγος που ομάδες πολιτών σε διάφορα σημεία της χώρας εξεγείρονται και διαμαρτύρονται όταν διαπιστώνουν κατασκευή ΧΥΤΑ. Κανονικά και εφόσον οι ΧΥΤΑ λειτουργούσαν υπό νόμιμες συνθήκες και το κυριότερο εφόσον οι πολιτικοί μας, εγγυούνταν με τις πράξεις τους και το ενδιαφέρον τους την ορθή λειτουργία τους, δεν θα συνέβαινε τίποτα. Αντίθετα θα ήταν επιθυμητή η κατασκευή τους»…

Περισσότερα:
http://www.ecocorfu.gr/modules/smartsection/item.php?itemid=106


Γιάννης Βέλλης
Υ.Γ. Πάντα υπάρχει και η άλλη πλευρά σε αυτά που ισχυριζόμαστε.