Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Διαμαρτυρία στο Δήμαρχο από τους ηλικιωμένους του ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας:

Ζητούν νέο και λειτουργικό χώρο για την στέγαση του ΚΑΠΗ

Με αγωνιστική διάθεση και παλμό αλλά και με πανό και συνθήματα οι ηλικιωμένοι του ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας έφτασαν στο γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Θωμά Πιτούλη ζητώντας νέο χώρο για την στέγαση του ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας.
Σύμφωνα με τους ηλικιωμένους ο χώρος στον οποίο στεγάζεται σήμερα το ΚΑΠΗ δεν καλύπτει τις ανάγκες του είναι μικρός για τα 400 πλέον μέλη από 30 με τα οποία ξεκίνησε.
Οι ηλικιωμένοι έκαναν λόγο για κακή συντήρηση του υπάρχοντος ΚΑΠΗ και κυρίως των χώρων υγιεινής, ενώ δεν υπάρχει χώρος για γυμναστική, χορό και για τις άλλες δραστηριότητες του θέλουν ν’ αναπτύξουν.
Για τους λόγους αυτούς ζήτησαν από τον Δήμαρχο να τους αποδοθεί ο 1ος όροφος του παλιού δημαρχείο, είναι ο όροφος που φιλοξενούσε παλαιότερα τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και στεγάζει μέχρι σήμερα τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, πρόταση βέβαια που συνάντησε την αντίδραση του Δημάρχου και την οποία φυσικά απέρριψε.
Τους υποσχέθηκε όμως πως από κοινού με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνη Μπέζα εξετάζεται η περίπτωση να πάρει ο Δήμος από την κτηματική εταιρεία του ελληνικού δημοσίου τον χώρο του αναψυκτηρίου «ΠΑΡΚ» στο πάρκο της βόρειας ενότητας απέναντι από την περιοχή Πλατάνια.
Οι ηλικιωμένοι επέμειναν σε άμεση λύση, κυρίως για τον 1ο όροφο του παλιού Δημαρχείου διευκρινίζοντας πως δεν θέλουν να ακούσουν άλλο υποσχέσεις τις ακούνε ήδη τέσσερα χρόνια.
Η διαμαρτυρία έληξε ήρεμα, με τους ηλικιωμένους να μην κρύβουν την απογοήτευση τους λέγοντας πώς αν ισχύσουν οι παρούσες συνθήκες θα διαγραφούν από το ΚΑΠΗ και ζήτησαν από τον Δήμαρχο να έρθει στη θέση τους και να καταλάβει το πρόβλημα τους δίνοντας παραδείγματα από ΚΑΠΗ που είναι λειτουργικά άλλων πόλεων που δεν δίνουν την απογοητευτική εικόνα εγκατάλειψης του δικού τους ΚΑΠΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: