Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Δύο χρόνια στις καλένδες η εγκεκριμένη μελέτη του έργου:

Χωρίς ελαστικό τάπητα (ταρτάν) το Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας

Μπορεί το άθλημα του στίβου στη Θεσπρωτία να γνωρίζει ακμή και Θεσπρωτοί αθλητές στους κατά τόπους αγώνες να διαπρέπουν και να διακρίνονται ωστόσο οι συνθήκες εκγύμνασης και προπόνησης των αθλητών στο Εθνικό Στάδιο Ηγουμενίτσας δεν είναι και οι πιο ιδανικές.
Και όλα αυτά γιατί στον εν λόγω αθλητικό χώρο δεν υπάρχει ελαστικό τάπητας (ταρτάν) παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις από τους πολιτικούς αρμοδίους.
Το θέμα είναι σοβαρό γιατί φαινομενικά το έργο θα έπρεπε να είχε δημοπρατηθεί.
Και τα λέμε αυτά γιατί η μελέτη τοποθέτησης ελαστικού τάπητα έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με προϋπολογισμό 350.000 Ευρώ εδώ δύο (2) χρόνια και μάλιστα είχε εξαγγελθεί προεκλογικά και συγκεκριμένα πριν τις δημοτικές εκλογές.
Από τότε όμως και μέχρι σήμερα και πέραν της εγκεκριμένης μελέτης τίποτα άλλο πιο συγκεκριμένο δεν έχει ακολουθήσει.
Όμως εγκατάσταση ελαστικού τάπητα στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης κρίνεται επιβεβλημένη, αφού εκεί γυμνάζονται με τους όποιους κινδύνους για τραυματισμούς οι μαθητές του αθλητικού γυμνασίου και λυκείου Ηγουμενίτσας. Επίσης εκεί δραστηριοποιούνται οι αθλητές στίβου του ιστορικού συλλόγου της πόλης μας ΠΡΩΤΕΑ Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα αθλούνται 135 παιδιά από το όγδοο έτος της ηλικίας τους και άνω.Μάλιστα η ομάδα στίβου του ΠΡΩΤΕΑ τα τελευταία χρόνια έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο.
Παράλληλα στο νομό μας υπάρχουν άλλες τρεις ομάδες στίβου που έχουν στις τάξεις τους 150 παιδιά και επίσης λειτουργούν αθλητικά σχολεία στην Παραμυθιά και τους Φιλιάτες που σε περίπτωση εγκατάστασης ελαστικού τάπητα θα μπορούσαν με την σειρά τους να εξασκούνται στις πλέον σύγχρονες συνθήκες.
Τέλος οι νομοί Θεσπρωτίας, Άρτας και Λευκάδος είναι οι μοναδικοί νομοί της χώρας που δεν έχουν γήπεδο με ελαστικό τάπητα (ταρτάν).
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και της Νομαρχίας όπως και οι πολιτικοί παράγοντες (Δήμαρχος, Νομάρχης, Υφυπουργός) οφείλουν να πιέσουν και να διερευνήσουν που έχει κολλήσει η κατάσταση και δεν κατασκευάζεται το έργο από την στιγμή που η περιοχή μας και αθλητικά σωματεία έχει και αθλητές με διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο διαθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: