Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι σχολικοί φύλακες του Δήμου Ηγουμενίτσας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι σχολικοί φύλακες του δήμου Ηγουμενίτσας το Σάββατο το πρωί στον πεζόδρομο της πόλης και κάτω από το πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνη Μπέζα.
Και μπορεί το πανό που είχαν σηκώσει να έκανε λόγο για τις υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις που έχουν λάβει κατά καιρούς από τους πολιτικούς άρχοντες του τόπου, ετούτη την φορά όμως δεν έλαβαν ότι υπόσχεση για τον τρόπο αλλά και πότε θα λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Και αυτό γιατί η επιτροπή που επισκέφθηκε τον Υφυπουργό, πληροφορήθηκε ότι όλοι οι δήμοι της χώρας έχουν οικονομικά προβλήματα και δεν μπορεί κατ’ εξαίρεση να ισχύσει κάτι διαφορετικό για τον Δήμο Ηγουμενίτσας.Όταν οι Δήμοι θα λάβουν χρήματα και τις σχετικές επιχορηγήσεις το πρόβλημα τους θα αντιμετωπιστεί.
Ας σημειωθεί ότι οι σχολικοί φύλακες που εργάζονται στον Δήμο Ηγουμενίτσας είναι περίπου ένα χρόνο απλήρωτοι αν και ανήκουν στο τακτικό προσωπικό του Δήμου.
Ωστόσο οι σχολικοί φύλακες συνεχίζουν να διεκδικούν το δίκιο αφού βρέθηκαν στον επόπτη εργασίας παρουσιάζοντας το πρόβλημα τους.Όμως στην συνάντηση στην οποία είχε κληθεί και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας ο τελευταίος δεν παραβρέθηκε με το αιτιολογικό ότι δεν είχε ειδοποιηθεί.Μετά τις τελευταίες εξελίξεις οι σχολικοί φύλακες είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας αφού άλλος τρόπος να πιέσουν τα πράγματα φαίνεται να μην υπάρχει.
Εκείνο όμως που είναι απογοητευτικό είναι και ο στρουθοκαμηλισμός των αρμοδίων αφού από τη μία η κεντρική διοίκηση μεταφέρει αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς τους αντίστοιχους πόρους και από την άλλη η τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία συναντά διαρκώς και νέα αδιέξοδα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και αποφεύγει ακόμη και την επαφή με το πρόβλημα.
Όμως τα πράγματα είναι σοβαρά και δεν είναι δυνατόν εργαζόμενοι να αντιμετωπίζονται με τέτοιον απαξιωτικό τρόπο. Μάλιστα γίνεται λόγος από τους ίδιους τους σχολικούς φύλακες για την ύπαρξη δύο μέτρων και σταθμών μεταξύ των εργαζόμενων στον Δήμο Ηγουμενίτσας. Γιατί στο ίδιο ΦΕΚ που έγινε η μονιμοποίηση τους και η ένταξη τους στο τακτικό προσωπικό του Δήμου, υπήρξαν και άλλα εννέα άτομα διαφορετικών ειδικοτήτων τα οποία πέρασαν στις διάφορες υπηρεσίες του Δήμου από τις τεχνικές μέχρι την υπηρεσία καθαριότητας τα οποία όμως παρότι εντάχθηκαν στο δυναμικό του Δήμου με την ίδια διαδικασία ουδέποτε αντιμετώπισαν προβλήματα μισθοδοσίας.
Στη συνέχεια διευκρινίζουν ότι καταλαβαίνουν ότι γενικώς οι Δήμοι αντιμετωπίζουν ποικίλα προβλήματα χρηματοδότησης όμως εδώ πρόκειται για πληρωμή προσωπικού που έχει προσληφθεί με τις νόμιμες διαδικασίες και το οποίο προσωπικό καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς ο Δήμος δεν έχει χρήματα να πληρώσει μια συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων, έχει όμως χρήματα για βενζίνες ώστε να πηγαίνει ο Δήμαρχος με το SAAB για ατομικά ψώνια τα Σάββατα στο super market, να κάνει και το κομμάτι του, κοτζάμ αμαξάρα τι στο καλό την πήραμε!