Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Με επιστολή της προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλια

Εναλλακτική χάραξη του αγωγού φυσικού αερίου και της μονάδας συμπίεσης φυσικού αερίου ζητά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας
Επιστολή μέσω της οποίας ζητείται εναλλακτική χάραξη της διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου και της σχετικής μονάδας συμπίεσης στο νομό Θεσπρωτίας έστειλε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλια ο Νομάρχης Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας.
Την αρ. πρ. 1130 επιστολή της Ν.Α Θεσπρωτίας αναφέρεται ότι στα πλαίσια ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για το όλο θέμα πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Αναπτυξιακές προοπτικές και περιβαλλοντικές συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες από τη διέλευση αγωγών Φυσικού Αερίου και την λειτουργία ανάλογων εγκαταστάσεων» ύστερα από πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων και σε συνεργασία με το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Ο Νομάρχης εκφράζει σ’ αυτήν την επιστολή την ανησυχία και τον προβληματισμό του γιατί το τελευταίο τετράμηνο παρατηρούνται αντιδράσεις από κατοίκους και φορείς από την ευρύτερη περιοχή της Πέρδικας αλλά και του νομού γενικότερα με αποτέλεσμα αυτές οι αντιδράσεις να κορυφωθούν την ημέρα που διοργανώθηκε η ενημερωτική ημερίδα, σημειώνοντας πως «υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση πολιτών, φορέων, συλλόγων» οι οποίοι εξέφρασαν «την αντίδραση τους για τη διέλευση του αγωγού και την εγκατάσταση του συμπιεστή του αγωγού φυσικού αερίου γιατί υποστηρίζουν ότι θα διαταράξει την περιβαλλοντική ισορροπία και θα πλήξει ανεπανόρθωτα την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής».
Ο Νομάρχης Θεσπρωτίας με την εν λόγω επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό επισημαίνει την κρισιμότητα της κατάστασης και ζητά να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας για το όλο θέμα και να εκτιμηθεί η δυνατότητα εναλλακτικής διέλευσης ώστε αυτό το εθνικής σημασίας έργο για την χώρα να μην σκοντάψει στις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων και να βρεθεί για όλους η καλύτερη δυνατή λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: