Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Με διαδικασίες εξπρές:

Ο κόμβος Καρτέρι Εγνατία, αλλά και η κατασκευή τούνελ στο τμήμα Ηγουμενίτσα – Πλαταριά

Μια νέα πιλοτική μέθοδος εκτέλεσης δημοσίων πρόκειται να εφαρμόσουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου.
Όλα αυτά στα πλαίσια της νέας διαχειριστικής περιόδου και του ΕΣΠΑ το οποίο βρίσκεται προ των πυλών και πάντα με δεδομένο ότι η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων είναι απελπιστικά χαμηλή.
Έτσι μέσω ενός επιδοτούμενου δικτύου εργολαβιών προβλέπεται η κατασκευή δημοσίων υποδομών στο ελάχιστο δυνατό χρονικό διάστημα με στόχο την απορρόφηση όσο το δυνατόν περισσότερων χρημάτων και κατ’ επέκταση την παρουσίαση ορατών αποτελεσμάτων στα της διοίκησης και διαχείρισης μεγαλεπήβολων σχεδιασμών που χρηματοδοτούνται με κονδύλια των κοινοτικών ταμείων.
Μάλιστα στο δίκτυο εντάσσονται και επιχειρήσεις και εταιρείες που έχουν ήδη αναλάβει έργα.
Το ζητούμενο για την Περιφέρεια είναι άλλωστε να αποδείξει ότι μπορεί πλέον γρήγορα και αποτελεσματικά να δρομολογεί υποδομές και να δημιουργεί ευκαιρίες για περεταίρω δράσεις.
Το θετικό για το νομό μας είναι ότι σε πρώτη φάση και ενόψει της θερινής περιόδου επιλέχτηκαν δύο πιλοτικά εγχειρήματα στο νομό μας.
Το ένα είναι η τάχιστη κατασκευή του κόμβου Καρτέρι – Εγνατία μέσω του εν λόγω δικτύου το οποίο θα συνδράμει την ανάδοχο εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου και το άλλο η κατασκευή τούνελ στο τμήμα της Εθνικής οδού από Ηγουμενίτσα προς Πλαταριά ελαχιστοποιώντας έτσι την απόσταση της έδρας του Δήμου Συβότων από το διοικητικό κέντρο του νομού.
Μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών η διαμόρφωση του εν λόγω κατασκευαστικού δικτύου θα μπορέσει να υλοποιήσει τα δύο αυτά έργα εντός τριμήνου αποδεικνύοντας πως με καλή θέληση και θετικό πνεύμα συνεργασίας όλα είναι δυνατά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: