Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Φόλες στην πόλη: Προσοχή τώρα χτυπούνε και στις αυλές

Όσοι έχουν κάποιο κατοικίδιο γνωρίζουν καλά την χαρά της συντροφιάς και της αγάπης που μπορούν να σου δώσουν οι τετράποδοι φίλοι μας.
Με ένα νεύμα μπορούν να μας πουν και να μας εκφράσουν πιο πολλά από μύριες τυπικές και καθημερινές κουβέντες και ευχολόγια που ανταλλάσσουμε εμείς οι άνθρωποι μεταξύ μας ως κυρίαρχο είδος καθημερινά.
Ωστόσο υπάρχουν δυστυχώς συνάνθρωποι μας που ξεπερνούν και τα κτήνη πολλές φορές σε κτηνωδία σκοτώνοντας ψυχρά και με δόλο πλάσματα που σε τίποτα δεν τους έφταιξαν και ουδέποτε τους πείραξαν.
Φαίνεται πως σε τέτοια τιποτένια υποκείμενα η ευτυχία και η ανθρωπιά των άλλων τους ενοχλεί πολύ και τους χαλάει την ημέρα.
Τέτοιες υποστάσεις προτιμούν την μιζέρια, την άρνηση και την στείρα μοναξιά.
Αλλιώς πώς να εξηγηθεί ότι κάποιοι ασυνείδητοι ρίχνουν φόλες ακόμη και αυλές σκοτώνοντας σκυλιά μόνο και μόνο γιατί κάτι δεν τους αρέσει σ’ αυτά.
Πώς να εξηγηθεί όταν αυτά τα πλάσματα όντας σε ιδιωτικό χώρο δεν πείραξαν κανένα ούτε και επιτέθηκαν. Χάρισαν στ’ αφεντικά τους παιχνίδι, χαρά, παρέα και αναψυχή.
Όμως υπάρχουν οι δόλιοι που είναι δίπλα μας και απλά αφανίζουν ότι τους ενοχλεί.
Χωρίς συναίσθημα, χωρίς ντροπή, χωρίς δισταγμό.
Για όσους έχουν κατοικίδια προσέξτε και μάθετε τα να μην τρώνε από ξένο χέρι ή ότι βρίσκουν στο δρόμο.
Το νου σας πριν είναι αργά.
Γιατί δυστυχώς εχθρός μας είναι αυτός ο άνθρωπος που έχει ξεχάσει ότι στη ζωή το σημαντικότερο πράγμα είναι η αρμονική μας συμβίωση με ότι μας απαρτίζει και μας περιβάλλει στην φύση και στην καθημερινότητα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: