Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Σχολικοί Φύλακες:

Πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνη Μπέζα στην Ηγουμενίτσα
Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Γρ. Αθανασίου
Η βροχερός καιρός και το κρύο δεν εμπόδισαν το Σάββατο το πρωί τους εδώ και δέκα πλέον μήνες απλήρωτους σχολικούς φύλακες να προβούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάτω από το γραφείο του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνη Μπέζα.
Μάλιστα έκλεισαν την είσοδο του γραφείο αποκλείοντας την είσοδο τόσο στους εργαζόμενους στον χώρο, όσο και του επισκέπτες σ’ αυτόν.Δεν έλειψαν και τα μικροεπεισόδιο με πολίτη που επέμενε ν’ ανέβει που λύθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων όπως και με την διακριτική παρουσία της αστυνομίας.
Η απόφαση για εκ νέου διαμαρτυρία κάτω από το πολιτικό γραφείο του κ. Μπέζα ελήφθη όταν ο Υφυπουργός μη έχοντας εξέλιξη στο θέμα αρνήθηκε να δεχθεί επιτροπή που θα απαρτίζονταν από τον Νομάρχη, τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ και επιτροπή σχολικών φυλάκων όπως είχε αποφασιστεί στην σύσκεψη φορέων που είχε συγκαλέσει την προηγούμενη Πέμπτη το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας μέρα που είχε παραμείνει κλειστό το δημαρχείο της πόλης για τον ίδιο λόγο.
Τέλος τις αποφάσεις της ΚΕΔΚΕ και την απάντηση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών περιμένουν οι σχολικοί φύλακες σχετικά με την εξέλιξη της πληρωμής τους.
Ότι αφορά την λήψη μέρους των χρημάτων με πόρους του Δήμου αυτό θα αποφασιστεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο όπου ο Δήμαρχος όπως έχει ανακοινώσει θα προτείνει την λήψη δανείου ως κεφαλαίου κίνησης για την κάλυψη τριών μηνιάτικων.Από την πλευρά της η αντιπολίτευση επιμένει ο Δήμος να εξοφλήσει μερικώς τους σχολικούς φύλακες από τα τακτικά έσοδα και την ΣΑΤΑ.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

tipiki alazonia tou kiriou ifipourgou, tipiki vlakeia tou dimarxou, tipikos vlaxotsaboukas tou nomarxi, alla kai ta 'galazia paidia ' toutestin oi filakes ithelesta kai pathesta mipws me galazio meso den dioristhikan kai aftoi, kata ta all aatsalakwte iparxoun kai pio simadika nea ston nomo, me to mouseio ti ginete , me tin koutsouremeni paralia tou drepanou, me tin goumani , me mia kouventa me tin politistiki mas klironomia ti ginetai, kales kai oi giortes pou diorganwnoun oi sillogoi areiwn skinitwn( sic) alla ti ginetai me afta pou pragmatika metrane,