Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Ύστερα από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Με δάνειο θα πληρωθούν οι σχολικοί φύλακες
  • Θα τους αποδοθούν πέντε μηνιάτικα και οι εργοδοτικές εισφορές
  • Προβληματίζει η γενικότερη οικονομική κατάσταση του Δήμου
Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Γρ. Αθανασίου
Την λήψη δανείου για την μερική πληρωμή των σχολικών φυλάκων αλλά και άλλων τρεχουσών δαπανών αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας με τους ψήφους της πλειοψηφίας (11 – 6 ) και την παράταξη της αντιπολίτευσης να στηλιτεύει την οικονομική διαχείριση της Δημοτικής Αρχής αφού στο δάνειο ύψους 1.100.000 Ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς θα καλυφθούν και άλλες ανάγκες του Δήμου πέρα από την μερική εξόφληση των σχολικών φυλάκων.Μάλιστα η αρχική πρόταση της Δημοτικής Αρχής ήταν η εξόφληση τριών μηνιάτικων, ύστερα όμως από παρεμβάσεις δημοτικών συμβούλων των δύο παρατάξεων αλλά και των σχολικών φυλάκων σχετικά με το ύψος του δανείου και την αναλογία που θα αποδοθεί στους σχολικούς φύλακες προστέθηκαν στην πρόταση άλλοι δύο μήνες συν τις εργοδοτικές εισφορές που οφείλει ο δήμος να καλύψει.Ωστόσο επισημάνθηκε κυρίως από την αντιπολίτευση ότι το αγωνιστικό και διεκδικητικό πλαίσιο πρέπει να παραμείνει ενεργό, παρά την αναστολή των κινητοποιήσεων της ΚΕΔΚΕ, όπως και να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των σχολικών φυλάκων γιατί η λήψη δανεικών δεν μπορεί να είναι λύση για κανέναν Δήμο όταν πρόκειται για την μισθοδοσία τακτικού προσωπικού, κυρίως όταν τα προβλήματα και τα οικονομικά κενά μεγαλώνουν αντί να αμβλύνονται στο σύνολο της τοπικής αυτοδιοίκησης.Μάλιστα η κ. Α. Ιωάννου τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ο Δήμος θα έπρεπε να ασχολείται με το μέλλον του και την αναπτυξιακή του προοπτική αλλά θα δυστυχώς αντί να συμβαίνει αυτό βουλιάζει στα καθημερινά προβλήματα διαχείρισης.»Το αγωνιστικό πλαίσιο διεκδίκησης και συντονισμού για τους σχολικούς φύλακες δεν το αρνήθηκε ούτε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Θ. Πιτούλης, ο οποίος όπως δήλωσε κοιτάει το χρονοδιάγραμμα του ώστε να βρεθεί μαζί με τους σχολικούς φύλακες στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.
Προβληματισμός για την λήψη δανεικών
Γενικότερα επικράτησε προβληματισμός στο σύνολο των δημοτικών συμβούλων σχετικά με την οικονομική κατάσταση των οικονομικών και των αδιεξόδων που μπορούν να προκύψουν από την αλλεπάλληλη λήψη δανείων για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου.Εκφράστηκαν απόψεις για την αύξηση των εσόδων, ακόμη και προτάσεις για εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου αλλά και πιο ενεργή διεκδίκηση των οφειλομένων από την κεντρική εξουσία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ti mnelei genesthai loipn me ta oikonomika tou dimou? lefta den dothikan i dothikan kai fagothikan apo ton pitouli kai tous paratrexamenous tou, loipon adi na mas zalizete me tous dotous filakes kai tis kits parastaseis, kai ta katsikia tis lampris asholitheite an thelete me ta pragmatika provlimata tou topou mas pou exei anaptiksiakes prooptikes alla pasxei apo dimosia dioikisi, an pragmatika theleis atsalakwte giatai ta blog afto to noima exoun