Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007

Πρόταση για ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

Εμείς εδώ στην Ηγουμενίτσα τι θα κάνουμε;
Στις άλλες πόλεις της Ηπείρου όπως τα Γιάννενα και η Πρέβεζα έστω για μία μέρα, έστω και περιστασιακά άφησαν τα αυτοκίνητα τους και κινήθηκαν με τρόπους φιλικούς προς το περιβάλλον όπως το ποδήλατο η ακόμη και το τουριστικό τρενάκι.
Στην δική μας πόλη και θεσπρωτική πρωτεύουσα τέτοια τιμή δεν είχαμε.
Η στήλη της εφημερίδας Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ «Φωνή των πολιτών» και η εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ «Ατσαλάκωτα Εμπρός», όπως τα ΙΣΤΟΛΌΓΙΑ (Μπλογκ) «Ατσαλάκωτα Εμπρός» και «ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΜΠΛΟΓΚ» καλούν λοιπόν όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν μαζί μας ώστε ένα από τα επόμενα Σάββατα να αφιερωθεί στο ποδήλατο σε μια πόλη έστω και για μία μέρα ελεύθερη από τα αυτοκίνητα.
περισσότερα όπως και Δημόσια Συζήτηση στο http://igoumenitsablog.blogspot.com/

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι το επόμενο Σάββατο ας πούμε ότι θα παρκάρουμε όλοι τα αυτοκίνητα μας και θα πάρουμε τα ποδήλατα για μια βόλτα στη πόλη. Σίγουρα μία μέρα δεν αρκεί όμως από κάπου χρειάζεται να ξεκινήσει κανείς, από το λίγο πας στο περισσότερο και στο πολύ. Να γίνει γνωστό από τον τοπικό τύπο, το ραδιόφωνο, με πρωινή ανακοίνωση στα σχολεία. Καλό θα ήταν να ζητηθεί βοήθεια από τον Δήμο.
Ας αφήσουμε για μία μέρα τους 4 τροχούς κι ας οδηγήσουμε 2.
Αννα

Κορκόδειλας είπε...

Με τετοια παρέα (φωτο) ανεβαίνω απο Αθηνα ρε ατσαλάκωτε χαχα και αφιερωνω ΟΛΗ την ημέρα στα ποδήλατ και στους κατοχους. Να παρετε το μετρό σας. Τι? δεν έχετε? γιατι? Τωρα που επιτελους ειμαι πρωθυπουργος με 66% (δεν ξερω ποιες κουφαλες ψηφισαν καραμανλη)
θα σας φτιαξω μετρο τρελο.

θα σας φτιαξω και εναέριο τραινακι που θα κατεβαίνει απο Παραμυθιά προς Ηγουμενιτσα σε 7'. Επίσης θα σηκώσω βαριά βιομηχανία με στόχο τις βραχυπρόθεσμες επενδύσεις στη θεσπρωτία. Θα κανουμε εργα. θα δημιουργησουμε υποδομές. Θα στηλώσουμε το αύριο του Θεσπρωτού πολίτη. Θα ζωντανέψουμε το Γκρεκοχώρι με αθλητικές εγκαταστάσεις ισάξιες του Ολυμπιακού Σταδιου. Θα βάλουμε κράχτες στις καφετέριες (να μην έχετε τιποτα να ζηλέψετε απο την Αθηνα). Θα πάρω λίγο νεφος απο την Αθηνα και θα το φέρω και αυτό, γιατι αλλιως πως θα λέγεστε σοβαρή πολη, χωρίς σοβαρό νέφος? τι? ετσι τσαμπα? Εχω κι αλλα στο προγραμμα΄μου αλλα είναι πολλά και θα νυχτωσουμε...και επειδη εισαι ο πρωτος που με ψηφισες θα σε βοηθήσω να φας το Λαμπρακη, το Μπομπολα και τους λοιπούς με την εφημερίδα σου εννοω...

Ατσαλάκωτος είπε...

Πρωθυπουργέ μου, σωτήρα μας, Κορκοδείλα, σφάξε μας να αγιάσουμε και ας κλαίμε!

Κορκόδειλας είπε...

Θα ήθελα πανω απ'όλα να μου εκθέσετε τα προβλήματα σας για να σας δώσω τις προτάσεις μου. Περιμένω τα αιτήματα σας, και θα επέμβω αμεσα.