Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

Τουρισμός ή Βιομηχανία;

Ομόφωνο ΟΧΙ από το κοινοτικό συμβούλιο Πέρδικας στην κατάληξη του αγωγού φυσικού αερίου στη θέση «Σταυρολιμένας»
Ύστερα από ανοιχτή συνεδρίαση στην αίθουσα εκδηλώσεων του κοινοτικού καταστήματος Πέρδικας το κοινοτικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα ΟΧΙ στην διέλευση και κατάληξη του ελληνοιταλικού αγωγού αερίου και της υποθαλάσσιας διασύνδεσης στην θέση «Σταυρολιμένας» Πέρδικας και γενικότερα στα διοικητικά όρια της τουριστικής κοινότητας.
Έντονη και έκδηλη ήταν οι ανησυχία των κατοίκων από την στιγμή που ο φάκελος με την προμελέτη του έργου έφτασε στο Κοινοτικό Μέγαρο.
Περισσότερα όπως και Δημόσιος Διάλογος στο www.thesprotiabloggers.blogspot.com

2 σχόλια:

Vasilis Pappas είπε...

Εύλογη η ανησυχία των κατοίκων! Υπενθιμίζω κάτι που ίσως μας διέφυγε. Το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό, το οποίο βρίσκεται ακόμα σε δημόσια διαβούλευση. Το Ειδικό Πλαίσιο, προβλέπει στο Άρθρο 8, παράγραφος 2Α, ότι σε περιοχές "υψηλού τουρισμού" (όπως είναι όλες οι παράκτιες περιοχές από την Πάργα έως και το δρέπανο), απογορεύετε η εγκατάσταση υψηλής όχλησης βιομηχανικών μονάδων! Εαν η μονάδα που θα γίνει είναι υψηλής όχλησης, τότε θεωρώ (βάση του νόμου που θα ισχύσει σε λίγο καιρό), δεν θα μπορέσει να γίνει!

Ατσαλάκωτος είπε...

@ vasilis pappas

Βασίλη καλησπέρα δεν διαφαίνεται αυτό από την προμελέτη οι οχλήσεις θεωρούνται από μη σημαντικές ως ελάχιστες. Ωστόσο η πρόβλεψη για καμινάδες 35-40 μέτρων και η κάλυψη έκτασης 30 στρεμμάτων γεννά ανησυχίες.
Περισσότερα θα μάθουμε από την μελέτη....
Βασίλη αν θέλεις πέρασε το σχόλιο σου στο ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΜΠΛΟΓΚ για να συγκεντρωθούν σχόλια και απόψεις στο συγκεκριμένο ΜΠΛΟΓΚ όπου υπάρχει και το σχετικό δημοσίευμα.