Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2007

Ποιοι άλλοι εμείς οι Νεοέλληνες

Ενώ υπέγραψαν όλες οι χώρες της Ε.Ε η Ελλάδα δεν υπέγραψε ψήφισμα για την προστασία και αναδάσωση των καμένων περιοχών

Γιατί άραγε;


Είναι καμιά φορά να εξοργίζεσαι και να «παίρνεις κρανίο» στην κυριολεξία. Μα τόση απάθεια σ’ αυτόν τον τόπο ή δεν προλάβαμε γιατί ήμασταν απασχολημένοι με τις εκλογές; Το παρακάτω κείμενο το λάβαμε στο Ε-mail μας. Και είναι άλλη μια αποκάλυψη της κρατικής αναλγησίας που δίνει άλλοθι στα συμφέροντα για να διαλύσουν τον τόπο. Ό λόγος για τις πρόσφατες φωτιές, αλήθεια τις ξεχάσαμε κιόλας, και την υποχρέωση των χωρών που επλήγησαν να υπογράψουν ψήφισμα ότι δεσμεύονται να προστατέψουν και να αναδασώσουν τις καμένες περιοχές. Υπήρξε όμως μια μικρή ταπεινή και περήφανη χώρα που ξέρει καλύτερα και δεν υπέγραψε. Διαβάστε τα παρακάτω και θα καταλάβετε:

«Αγαπητοί φίλοι, συνειδητοποιημένοι πολίτες,

Εκδόθηκε ψήφισμα που υπογράφηκε από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι οι χώρες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές πρέπει να δεσμευτούν ότι θα προστατεύσουν και θα αναδασώσουν τις καμένες περιοχές. Ξέρετε ποιός δεν υπέγραψε; ..... Μα ποιός άλλος.... Η Ελλάδα!!!
Μπείτε στο www.petitiononline.com/forestgr/ και υπογράψτε!!! Πρέπει να μαζέψουμε χιλιάδες υπογραφές! Στείλτε το μήνυμα σε φίλους! Όλοι να συμβάλλουμε, αν δεν θέλουμε να δούμε τσιμεντοποιημένες τις καμένες περιοχές! »

Τώρα αν συνεχίζεται να έχετε απορίες γιατί η χώρα μας δεν υπέγραψε ή γιατί το απέφυγε ή όπως θέλετε αλλιώς να το διατυπώσετε, σας παραθέτουμε και τον παρακάτω χάρτη

Μήπως ευλογούμε τα καλά και τα συμφέροντα για μερικούς. Λέμε τώρα…

3 σχόλια:

kokkinos είπε...

Μα στην Ελλάδα προτιμούνε τα δάση έτσι...για να κάνουν οικόπεδα, οι εργολάβοι συγκροτήματα κατοικιών, οι πολιτικοί να πάρουν μίζες για να μη βλέπουν....κλπ, κλπ., κλπ.
Άλλωστε εμείς εδώ δεν έχουμε πρόβλημα...μόνο η μισή Ελλάδα κάηκε. Γιατί να υπογράψουμε ως κυβέρνηση το κατάπτυστο κείμενο της Ε.Ε.;...

Ανώνυμος είπε...

Ολα ΟΚ ρε παιδιά, να υπογράψω, αλλά πού θα βρώ αυτό το ψήφισμα?

Πού θα ψάξω να ενημερωθώ τι λέει αυτό το ψήφισμα και αν όντως η Ελλάδα δεν το υπέγραψε?

Ατσαλάκωτος είπε...

@ Ανώνυμος

Εντός του κειμένου υπάρχει η σχετική παραπομπή http://www.petitiononline.com/forestgr/, το κείμενο είναι στα Αγγλικά.