Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007

Οι bloggers γράφουν:

Το σημερινό post σχετίζεται με τις αντιδράσεις οργανωμένων πολιτών όπως αυτές εκφράζονται στην μπλογκόσφαιρα. Το κείμενο αναρτήθηκε στο www.g700.blogspot.com . Μοιραζόμαστε αυτές τις ανησυχίες γιατί πέρα από την καταστροφική δύναμη της φωτιάς υπάρχει δυστυχώς και η δύναμη της οργανωμένης ανικανότητας.

Greece under attack, από την οργανωμένη ανικανότητα (www.g700.blogspot.com)

Με φράσεις όπως «στόχος η Ελλάδα» και «οργανωμένο έγκλημα», η κυβέρνηση και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που τη στηρίζουν, επιχειρούν να μας πείσουν ότι οι η μεγάλη ανθρωπιστική και οικολογική καταστροφή που προκαλούν οι πυρκαγιές τις τελευταίες ημέρες οφείλονται σε συνωμοσία που στήθηκε από τον «εχθρό» για να πλήξει την πατρίδα.

Παλιότερα, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος είχε δηλώσει ότι συνήθως οι περισσότερες θεωρίες συνωμοσίας υποκρύπτουν «ανικανότητα ή ανοησία». Στην περίπτωσή μας το σενάριο του οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού υποκρύπτει την ανικανότητα της κυβέρνησης να προγνώσει εγκαίρως και να καταστείλει αποτελεσματικά τις πυρκαγιές.

Δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο. Υπάρχει οργανωμένη ανικανότητα.

Μοναδικοί υπεύθυνοι για την τραγωδία είναι οι αγγαρειομάχοι υπουργοί της κυβέρνησης, καθώς και η απόφαση του κυρίου πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές εν μέσω θέρους. Αυτοί είναι που αγνόησαν το γεγονός ότι φέτος διανύουμε το χειρότερο καλοκαίρι όλων των εποχών από άποψη ξηρασίας και πιθανού κινδύνου πυρκαγιών. Αυτοί είναι που δεν έλαβαν υπόψη τις εκθέσεις των κρατικών υπηρεσιών περί πιθανών εμπρησμών. Αυτοί είναι που δεν συνυπολόγισαν στο σχεδιασμό τους ότι ο κρατικός μηχανισμός χαλαρώνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Είναι προσβλητικό να κλαις, όταν έχεις προκηρύξει πρόωρες εκλογές με φόντο την καμμένη γη της Πεντέλης, στο όνομα μιας συνταγματικής αναθεώρησης που κλείνει το μάτι σε καταπατητές και οικοπεδοφάγους μέσα από την επιδιωκόμενη αλλαγή του άρθρου 24.

Είναι επικίνδυνο να εμπλέκεται η ΕΥΠ στις έρευνες για τις φωτιές, υπονοώντας ότι εδώ κάτι άλλο παίζει πέρα από την τραγική ανεπάρκεια πρόληψης και καταστολής του πολιτικού και διοικητικού μηχανισμού. Ακόμα κι αν πρόκειται για εμπρησμό δεν είναι δυνατόν μερικοί εμπρηστές να σου καίνε όλη τη χώρα.

Συνιστά πολιτική αλητεία να καλλιεργείται ο φόβος των πολιτών μέσα από τη συνωμοσιολογία, μόνο και μόνο για να αναδειχτεί ο πρωθυπουργός σε εθνικό ηγέτη μέσα από τα συντρίμμια της καταστροφής. Δεν προτίθεται κανείς να αναγάγει την εθνική τραγωδία σε ελληνική 11η Σεπτεμβρίου. Δεν προτίθεται κανείς να καταστήσει τον κύριο Καραμανλή Έλληνα Τζορτζ Μπους.

Δεν πρέπει να υποκύψουμε σ’ αυτή την καλοστημένη προπαγάνδα. Επαναλαμβάνουμε: δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο. Υπάρχει όμως οργανωμένη ανικανότητα. Η πατρίδα μας η Ελλάδα καίγεται, γιατί εμείς οι ίδιοι, οι Έλληνες, είμαστε πολιτικά, κοινωνικά και διοικητικά ανεπαρκείς να την προστατέψουμε.

Μία εικόνα χίλιες λέξεις

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"...Η πατρίδα μας η Ελλάδα καίγεται, γιατί εμείς οι ίδιοι, οι Έλληνες, είμαστε πολιτικά, κοινωνικά και διοικητικά ανεπαρκείς να την προστατέψουμε..."


THEY BURN OLYMPIA

αυτό και μόνο αρκεί...

Ατσαλάκωτος είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω φίλε joe. Έχουμε κάνει μόνη μας ως λαός περισσότερη ζημιά σ' αυτόν τον τόπο απ' ότι το πέρασμα του χρόνου και οι κατακτητές που πέρασαν από αυτόν τον τόπο.
Τι να πει κανείς. Αυτοκαταστροφικοί Γραικύλοι και Νεοελληνάρες.