Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007

Βασικές οδηγίες για ψηφοφόρους

Εκλογές και πάλι και καλό είναι να αναπτύξουμε ένα κώδικα συμπεριφοράς και επικοινωνίας με τους υποψηφίους βουλευτές που δεν θα μας υποτιμά ως πολίτες και θα μας προφυλάσσει από τις ψηφοθηρικές τους διαθέσεις.

Τούτη τη φορά οφείλουμε να είμαστε σκληροί και συνειδητοποιημένοι πολίτες που δεν μασάμε τα αμάσητα, ούτε καταπίνουμε τις λογής λογής πολιτικές καραμέλες, ούτε και πατάμε την μπανανόφλουδα που μας πετάνε.

Όταν θα έρθουν οι υποψήφιοι ανεξάρτητα από χρώμα και κόμμα γονυπετείς να ικετεύσουν για την ψήφο σας, ακούστε τους προσεκτικά, πείτε ελεύθερα αυτό που σκέφτεστε για την πολιτική και τους πολιτικούς και πως την έχουν καταντήσει, για την καθημερινότητα σας και όσα χρόνια τώρα σας υπόσχονται και ποτέ ή ελάχιστα έχουν υλοποιήσει και μην τους δώσετε καμία υπόσχεση ότι θα τους ψηφίσετε ή θα μοιράσετε τους ψήφους σας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Και κυρίως μην πέσετε στην παγίδα της ανάγκης της δικής σας και των υποσχέσεων που θα έρθουν ως δόλωμα για να γίνει αυτή ακριβώς η ανάγκη αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Μην γίνεστε κουκιά μετρημένα στο πολιτικό τσουβάλι κανενός.

Δείτε εκτιμείστε στην κατάσταση τα πρόσωπα και την διάθεση τους να προσφέρουν στον τόπο και έπειτα ήρεμα και ελεύθερα και χωρίς καμία αίσθηση υποχρέωσης τελέστε το καθήκον της μυστικής ψήφου.

Έπειτα η κάλπη θα κάνει το δικό της θαύμα μήπως επιτέλόυς δούμε με αυτόν τον τρόπο και σε αυτόν τον τόπο άσπρη μέρα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όλοι παρακολουθούμε αποσβολωμένοι την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που γνώρισε η Ελλάδα μας και μάλιστα με πολλά ανθρώπινα θύματα. Ο λόγος της καταστροφής είναι ένας. Η ατιμορισία όλων αυτών που κατά το παρελθόν δημιούργησαν παρόμοια προβλήματα. Από την άλλη, η κυβέρνηση και ο κ. Καραμανλής ενδιαφέρονται για το διορισμό των αγροφυλάκων (κομματικά του παιδιά) και όχι για τον διορισμό πυροσβεστών. Τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα. Τα πανέμορφα βουνά μας καίγονται. Τα παραδοσιακά χωριά μας καίγονται. Τα ζώα των κνηνοτρόφων καίγονται, και το πιο σημαντικό, καίγονται Έλληνες. Ο κ. Πολύδωρας έχει εξαφανιστεί. Στην, και καλά, επίσκεψη (πάντα νύχτα) του κ. Καραμανλή στην Πελοπόννησο, ο κ. Πολύδωράς ήταν κρυμένος. Δεν έπρεπε με τίποτα να κυριχτούν εκλογές στην διάρκεια αυτής της καταστροφής. Και ο εγωισμός της κυβέρνησης πρέπει να έχει ένα όριο.

Όλοι εμείς οι φίλοι των βουνών, της οικολογίας και της Ελληνικής φύσης ζητάμε:

Να αλλάξει μυαλά η πολιτεία και να θέσει σε άμεση προτεραιότητα την οικολογία.
Τον άμεσο διορισμό δασοφυλάκων και πυροσβεστών, ώστε να μην επαναληφθεί άλλη φορά αυτή η τραγωδία.
Την παραδειγματική τιμωρία των εμπρηστών (εδώ έπιασαν την «17 Νοέμβρη», δεν μπορούν να πιάσουν μια χούφτα αλήτες;)
Την άμεση αναδάσωση όλων των περιοχών που χτυπήθηκε απο την πύρηνη λαίλαπα.
Την άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορέσει να υπάρξει η ελληνική φύση της υπαίθρου.