Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

Ανθρωπιά πολίτες και εθελοντισμός

Το Περιφερειακό τμήμα Ηγουμενίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στις πυρόπληκτες περιοχές

Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι ο εθελοντισμός σ’ αυτόν τον τόπο γράφεται με μεγάλα γράμματα.
(ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΡΕΠΑΝΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ)
Έτσι το Περιφερειακό Τμήμα Ηγουμενίτσας το Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ρίχνεται για άλλη μια φορά στην μάχη της ανθρωπιάς και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν είναι λίγες οι αποστολές του Περιφερειακού τμήματος εκτός νομού Θεσπρωτίας αλλά και εκτός Ελλάδος. Χαρακτηριστικές αποστολές η συμμετοχή στο τσουνάμι ανθρωπιάς και η οργάνωση του καταυλισμού σεισμοπλήκτων στην Λευκάδα.

Ήδη η εκπαιδεύτρια του Περιφερειακού τμήματος Ευγενία Γκόγκου ξεκίνησε για τις πυρόπληκτες περιοχές ενώ στην διάθεση της βρίσκονται ήδη 14 εθελοντές να φτάσουν στις εν λόγω περιοχές όποτε τους συζητηθεί.

Να λοιπόν που οι μικρές κοινωνίες, να λοιπόν που οι πολίτες, να λοιπόν που οι εθελοντές με την συναίσθηση του κοινωνικού καθήκοντος που διαθέτουν μπορούν να κάνουν την διαφορά. Την ποιοτική διαφορά της ανθρωπιάς που ανεβάζει το δίποδο ον που αποκαλούμε άνθρωπο σε άλλα επίπεδα.

Αρκεί ν’ αντιληφθούμε τις δυνατότητες μας

Βουβή σιωπή και στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας

Το κάλεσμα για την βουβή κραυγή διαμαρτυρίας την Τετάρτη το απόγευμα στις 19.00 στις κεντρικές πλατείες ανά την Ελλάδα είχε και στην πόλη της Ηγουμενίτσας την ανταπόκριση του.

Έτσι αυθόρμητα και με πληροφόρηση από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο συμπολίτες μας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στους απανταχού αρμοδίους. Μήνυμα οργής δίχως λόγια παρά μόνο εκείνη τη σιωπή ως φόρο τιμής στους συνανθρώπους μας που σε κλάσματα δευτερολέπτου έχασαν τη ζωή τους, αφού πρώτα βίωσαν την απόλυτη φρίκη, …να καούν ζωντανοί…

Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας, και οι πολίτες είναι οι πρώτοι που πρέπει να αντιληφθούν την σπουδαιότητα αυτού του μηνύματος.

Οι εικόνες τις καταστροφής μας δείχνουν τι συμβαίνει όταν το περιβάλλον και η προστασία των πολιτών είναι υπόθεση της πολιτείας στη χώρα μας.

Ας γίνουν αυτά λοιπόν υπόθεση των πολιτών και ας είναι αυτό μια καλή αρχή.

Τι ανάγκες έχουν οι πυρόπληκτοι στο νομό Ηλείας

Την βαθιά ανθρώπινη συγκίνηση για την αλληλεγγύη που επιδεικνύεται προκειμένου να ανακουφιστεί ο σκληρά δοκιμαζόμενος Ηλειακός Λαός από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν τον τόπο του, εκφράζει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας αποδεχόμενη την βοήθεια των άλλων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων για την συγκέντρωση και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης.

Έτσι με έγγραφο της που απέστειλε προς την Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ) οι ανάγκες των πυρόπληκτων του νομού Ηλείας είναι οι εξής:

Ενδεικτικά οι άμεσες ανάγκες των συμπολιτών μας είναι.

Α. Τρόφιμα
Α.1. Όσπρια
Α.2. Ζυμαρικά
Α.3. Κονσέρβες
Α.4. Χυμούς
Α.5. Ζάχαρη – Καφέ
Α.6. Μπισκότα – Κρουασάν κ.λ.π.
Α.7. Γάλα ( Εβαπορέ )
Α.* κ.λ.π. ( τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο )

Β. Παιδικές τροφές

Γ. Pambers

Δ. Είδη ρουχισμού ( κυρίως παιδικά )

Για πληροφορίες στα τηλέφωνα : 26210 22609 & 2610 81244
Υπεύθυνοι: Κωνσταντόπουλος Βασίλης 6973998738
Δεββές Γιώργος 6978482060

Μία εικόνα χίλιες λέξεις

http://salata.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: