Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007

Προεκλογικός πυρετός

Να τελικά μέρα με την μέρα τα προεκλογικά επιτελεία των κομμάτων και των υποψηφίων τους, επανδρώνονται και παίρνουν φωτιά βλέποντας πως μέσα σ’ ένα σύντομο χρονικό διάστημα οφείλουν να καλύψουν την περιοχή, να επικοινωνήσουν με το εκλογικό σώμα και να περάσουν τις θέσεις και απόψεις τους.

Λογικό είναι οι υποψήφιοι βουλευτές να οργανώνουν με τέτοιο τρόπο τον αγώνα τους βελτιώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το επικοινωνιακό τους προφίλ, ανάλογα πάντα με το ύφος και την προσωπικότητα του υποψηφίου.

Ωστόσο απ’ αυτή την επικοινωνία εκείνο που πρέπει να περάσει η αγωνία για το μέλλον του τόπου. Αγωνία που να μην εκφράζεται μόνο ως κραυγή απόγνωσης αλλά ως πολιτική θέση και άποψη με σαφή και ξεκάθαρα επιχειρήματα.

Και αυτό γιατί ο τόπος αυτός μπορεί να είναι μικρός, τα προβλήματα όμως είναι πολλά και ποικίλα.

Άλλωστε αυτό είναι και το ζητούμενο ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της περιοχής να απεγκλωβιστεί από χρόνια αδιέξοδα και να πάρει ρότα άμεσης και ορατής υλοποίησης.

Οι γενικολογίες, οι ευχές και οι αναθεματισμοί μάλλον δεν βοηθούν κανέναν και υποτιμούν την νοημοσύνη των πολιτών.

Οι πολίτες δεν στερούνται αντίληψης, αντίθετα καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα απ’ όσα οι πολιτικοί μας θα ήθελαν να αντιλαμβάνονται.

Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν να βρεθεί η κοινή συνιστώσα μεταξύ των υποψήφιων πολιτευτών και του «κυρίαρχου λαού», πάντα είναι κυρίαρχος όταν πρόκειται να καταλήξει η ψήφος στην κάλπη προς όφελος του ενός ή του άλλου κόμματος, είναι να ειπωθούν αλήθειες.

Αλήθειες και όχι αοριστίες, όχι ευχές, αλλά ουσία ακόμη και αν αυτή μας πονάει.

Βήμα βήμα και σκαλί σκαλί μέχρι να εντοπιστεί η ρίζα του κακού.

Ώστε να αντιληφθούμε που σκαλώνουμε και τι μας οδηγεί στην αναποτελεσματικότητα και την αδράνεια σ’ αυτόν τον τόπο, σ’ αυτήν την χώρα.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι ν’ ακούσουμε θέσεις με υπευθυνότητα και πολιτικό λόγο αυθεντικό και αληθινό. Επιτακτική ανάγκη της εποχής, οι πολιτικοί να πριν πουν οτιδήποτε, να βάλλουν πρώτα το χέρι στην καρδιά και να μας κοιτάξουν κατάματα, εντοπίζοντας τις πραγματικές μας ανάγκες, ώστε οι άνθρωποι που ζουν σ’ αυτόν τον τόπο και ίδια η περιοχής να πάνε επιτέλους μπροστά.

Καλό αγώνα σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: