Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2007

Η πρώτη νίκη του Γιώργου

Την πρώτη νίκη έστω και εσωκομματική πέτυχε ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος πλέον με άλλον αέρα πρέπει να ηγηθεί και να ασκήσει υπεύθυνη και ουσιαστική αξιωματική αντιπολίτευση προτάσσοντας εναλλακτικές και σύγχρονες πολιτικές στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου οφείλει πλέον με ανανεωμένη την εμπιστοσύνη από την κομματική και πολιτική βάση του κινήματος να προχωρήσει στις πολιτικές που ευαγγελίστηκε και που θα οδηγήσουν σ’ ένα εναλλακτικό μοντέλο διακυβέρνησης βάζοντας πάλι το άρμα του ΠΑΣΟΚ και της σοσιαδημοκρατίας σε τροχιά εξουσίας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε εντολή να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στο κόμμα που δεν προχώρησε στην πρώτη περίοδο σεβόμενος τα θεσπισμένα όργανα του κινήματος.
Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να προσεγγίσει και να εντάξει στην δυναμική του τα ενεργά κύτταρα της εξουσίας και να εντάξει νέο και αίμα και κυρίως την νεολαία τις δράσεις του αλλά και στην οργανωτική του διάταξη.
Νέο αίμα με νέα αντίληψη οφείλουν από κοινού με το παλιό και έμπειρο στοιχείο να δημιουργήσουν τη νέα πολιτική χημεία εξουσίας στο εσωτερικό του κινήματος που θα σέβεται τάσεις και απόψεις μεν, θα έχει όμως από την άλλη ξεκάθαρη πολιτική γραμμή και θέση.
Ο Γιώργος ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία και ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ την έδωσε για να μπορέσει να προτάξει την δική του πολιτική αντίληψη και γραμμή που χάρη σε συμβιβασμούς και άστοχους μικροπολιτικός συμβιβασμούς αλλοίωσαν τον προφίλ του και αποδυνάμωσαν την δημόσια εικόνα του.
Τώρα με νέο αέρα στα πολιτικά του πανιά οφείλει να χαράξει την πολιτική πλεύση του κινήματος αξιοποιώντας τα στελέχη του στο έπακρο όπου αυτός θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρουν κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ας είναι αυτό μια καλή αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: