Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

Από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσπρωτίας

Το μπλόγκ μας παρακολούθησε την προχθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσπρωτίας στην οποία συζητήθηκαν αρκετά ενδιαφέροντα θέματα.

Την Πέμπτη η δημοπράτηση των έργων
Κόμβος Καρτέρι Εγνατίας και Νέα Γέφυρα Γλυκής
Ομόφωνα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσπρωτίας ψήφισε υπέρ στο αναλάβει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας την δημοπράτηση των δύο έργων που εδώ και χρόνια εκκρεμούν και με τόση αγωνία οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Μαργαριτίου και των παράκτιων περιοχών του νομού από τη μία και του Αχέροντα από την άλλη την υλοποίηση τους.Μάλιστα το Νομαρχιακό Σύμβουλιο χαιρέτησε την όλη προσπάθεια και δεν έκρυψε την ικανοποίηση του, όταν ο Νομάρχης ανακοίνωσε ότι τα δύο έργα θα δημοπρατηθούν την ερχόμενη Πέμπτη.Υπενθυμίζουμε ότι τα δύο έργα ήταν ενταγμένα στο ΠΕΠ και πέρασαν με πρωτοβουλία του συμπατριώτη Υφυπουργού Οικονομίας Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όταν το θέμα βάλτωσε κυρίως λόγω της εμπλοκής του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, του θορύβου όπως και των αντιπαραθέσεων που ξέσπασαν μεταξύ κυβερνητικών στελεχών για το όλο θέμα.Τώρα βέβαια να ελπίσουμε στην ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας του κ. Υφυπουργού που ανέλαβε την όλη υπόθεση για να φτάσει στο σημερινό της σημείο, λίγο πριν την δημοπράτηση, ώστε τα έργα αυτά να τύχουν σταθερής χρηματοδοτικής ροής και να εκτελεστούν στους χρόνους που ορίζει το θεσπισμένο χρονοδιάγραμμα τους.Ανακουφισμένος φαίνεται και ο Δήμαρχος Μαργαριτίου κ. Ι. Λώλος ο οποίος παρίστατο στην συνεδρίαση αφού βλέπει επιτέλους ένα χρόνιο αίτημα της περιοχής να μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Βελτιωμένος και Διαβασμένος ο Νομάρχης
Φανερά βελτιωμένη η εικόνα του Νομάρχη κ. Βασίλη Γιόγιακα ο οποίος έχει πάρει τα πάνω αφού αρχίζει και αντιλαμβάνεται σιγά σιγά και τις δυνατότητες του θεσμού που υπηρετεί αλλά και της εικόνας που ο ίδιος μέσα από τις ιδέες και παρεμβάσεις θέλει να προσδώσει στο νομό.Η φάση της ενημέρωσης και της προσαρμογής έχει περάσει και ο ίδιος φαίνεται να έχει αναλάβει δράση σε πολλά πεδία αφού σε όλα τα θέματα παρουσιάζεται ενήμερος και διαβασμένος και παρεμβαίνει καίρια λύνοντας απορίες και δίνοντας λύσεις εκεί όπου κάτι μοιάζει θολό και μη ξεκάθαρο.Ο Νομάρχης παίρνει θέσεις, τολμάει και προτείνει και φαίνεται να βλέπει προς τα πού πρέπει να βαδίσει ο νομός.

Γόνιμος αντιπολιτευτικός λόγος από τον Ηλία Λιάκο
Κοίτα να δεις που διαψευστήκαμε όταν τις προάλλες στην ραδιοφωνική μας έκδοση λέγαμε ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση στο νομό.Και λέμε διαψευστήκαμε γιατί ο πρώην Νομάρχης και επικεφαλής της μειοψηφίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηλίας Λιάκος αποδεικνύεται μάστορας στον αντιπολιτευτικό λόγο. Άμεσος και αιχμηρός στηλιτεύει την υπάρχουσα κατάσταση και παρεμβαίνει καίρια με δημιουργικό αντίλογο, όπως στην πρόσφατη συνεδρίαση με θέματα την ενημέρωση του Νοσοκομείου αλλά και οι παρεμβάσεις του στα της σιδηροδρομικής σύνδεσης. Ο Ηλίας Λιάκος δεν παύει να διαθέτει ρεαλισμό, εμπειρία και εικόνα για τα προβλήματα του νομού, αφού χρόνια κατείχε διοικητικές θέσεις ως Νομάρχης και Αντινομάρχης παλαιότερα.Όμως είναι κρίμα το καλό πολιτικό του πάθος και η θετική του διάθεση να του βγαίνουν με άνεση τώρα ως αντιπολίτευση ενώ ως Νομάρχης βάλτωσε υπό το βάρος προφανώς των ίδιων προβλημάτων που επιτυχώς σήμερα στηλιτεύει.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου
Εμπεριστατωμένη ανάλυση και ακτινογράφηση των προβλημάτων που ταλανίζουν το Νοσοκομείο Φιλιατών παρουσίασε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Χρ. Παππάς.Μεγάλα τα προβλήματα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μεγάλα τα προβλήματα σε υποδομές και γενικότερες ελλείψεις όπως η οδική σύνδεση του Νοσοκομείου με την Ηγ/τσα και τις υπόλοιπες περιοχές του νομού.Ο Διοικητής απέκτησε γρήγορα εικόνα για τις υποδομές υγείας στο νομό, αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια ξεκινώντας από τις πιο απλές παρεμβάσεις μέχρι στα σημεία που το πράμα χωλαίνει επικίνδυνα.Δεν δίστασε να πει αλήθειες, να εκφράσει θέσεις και να πει τη γνώμη του.Πεισματάρης ως είναι φαίνεται αποφασισμένος και να διοικήσει αποτελεσματικά και την λύση μακροχρόνιων προβλημάτων να δρομολογήσει πριν φτάσουμε στο σημείο να είναι πολύ αργά να ανατραπεί η κατάσταση για το ένα και μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού μας.

Η σιδηροδρομική σύνδεση Ηγουμενίτσα – Γιάννενα – Καλαμπάκα
Ήρθε και μας τα είπε ο υπεύθυνος μελετών του ΟΣΕ κ. Μωρουδέλης.Ότι ο ΟΣΕ είναι έτοιμος να ξεκινήσει με την ολοκλήρωση των μελετών την κατασκευή του έργου (αρχές 2009) πρώτα στα σημεία που δεν απαιτούνται απαλλοτριώσεις, έπειτα στα υπόλοιπα. Στην Ηγουμενίτσα προβλέπεται στην περιοχή του Λαδοχωρίου επιβατικός και εμπορευματικός σταθμός όπως και δεύτερος εμπορευματικός σταθμός στην περιοχή του Νεοχωρίου συγκεκριμένα ο σταθμός Κρυσταλλοπηγής (κοντά στο ΒΙΟΠΑΘΕ). Μάλιστα ο υπεύθυνος μελετών τόλμησε και πρόβλεψη ολοκλήρωσης του έργου ύστερα από ερώτηση νομαρχιακού συμβούλου. Τώρα βέβαια θα απορείτε πότε θα συμβεί αυτό; Θα σας το αποκαλύψουμε: Ο ΟΣΕ υπολογίζει την ολοκλήρωση της γραμμής από Ηγουμενίτσα μέχρι Καλαμπάκα μέχρι το 2015.
Αισιόδοξο ε;
Ο Δυναμικός και προετοιμασμένος Γιάννης Σμυρόγλου
Σε όσα νομαρχιακά συμβούλια έτυχε να παρακολουθήσει η στήλη ποτέ δεν βρήκε τον Νομαρχιακό Σύμβουλο Γιάννη Σμυρόγλου απροετοίμαστο, δίχως θέσεις και προβληματισμούς για τα θέματα που συζητούνται. Ο εν λόγω νομαρχιακός σύμβουλος με τον λόγο του και την τεχνογνωσία του παρεμβαίνει καίρια στα θέματα που τίθενται προς συζήτηση και κεντρίζει δίχως να ερίζει προβληματίζοντας και αναδεικνύοντας πολλάκις πτυχές που δεν είναι ξεκάθαρες στις εισηγήσεις. Ο συνδυασμός ελέγχου και εξέτασης των θεμάτων (με λίγα λόγια εργατικότητα) και έκφρασης πολιτικού λόγου με μέτρο αποκαλύπτει μια προσωπικότητα που με την διάθεση και τον ζήλο που επιδεικνύει που τιμά τον θεσμό και τον ρόλο που έχει κληθεί να επιτελέσει όπως και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο του οι πολίτες.
Λεκτικά μαλλιοτραβήγματα και μαχαιριές
Φαίνεται πως ιδιαίτερος είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ της νομαρχιακής συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Αλέκας Κοτσώνη και της νομαρχιακού συμβούλου της μειοψηφίας και πρώην Αντινομάρχης κ. Σταυρούλας Μπραϊμη – Μπότση. Όταν η μία τοποθετείται η άλλη βγαίνει στην κόντρα και τα λεκτικά μαλλιοτραβήγματα όπως και οι μπηχτές μαχαιριές που εκσφενδονίζονται εκατέρωθεν αρχίζουν.Σε αυτή την συνεδρίαση θέμα της ανταγωνιστικής προστριβής μεταξύ τους ήταν η ερώτηση της κ. Μπραϊμη αν μπορεί να εμπλέκεται η δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση στα της πρωτοβάθμιας, άλλως η εκδρομή του ΚΑΠΗ Φιλιατών ύστερα από πρωτοβουλία της Ν.Α Θεσπρωτίας για να βγει στην κόντρα η κ. Κοτσώνη πως εκδρομή στο ΚΑΠΗ Παραμυθιάς έχει προηγηθεί. Ε ρε γλέντια και αγάπες για το ποια θα πρωτοπρολάβει να δείξει φροντίδα και στοργή στην τρίτη ηλικία. Τουλάχιστον αυτό το νοητό μαλλιοτράβηγμα έχει την ρίζα του στο φιλότιμο και τον τοπικισμό του. Όμως κυρίες μου η στήλη θα αναφωνήσει ψυχραιμία μην εκτίθεστε γιατί ως γνωστόν « το γινάτι βγάζει μάτι».

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΕ.

ΤΟΜΑΘΕΣ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΜΑΘΕΣ ΝΕΡΑΚΙ.

ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ.ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΜΑΦΙΑ.
ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΓΝΩΣΤΟ ΨΕΥΤΟΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΗΡΥΓΜΑ ,ΠΩΣ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙ!!
ΑΜ ΔΕ,ΠΟΥ ΣΦΑΞΑΝΕ!
ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΦΑΚΕΣ ΜΥΡΙΣΑ.

Κορκόδειλας είπε...

δωσε ατσαλακωτε, δωσε...

anna είπε...

αγαπητε ατσαλακωτε καλα τα σχολια αλλα εχω μια ενσταση, ή καλύτερα μια ερώτηση και θα ήθελα την απάντηση σου. όταν διαφωνούν και σε έντονο βαθμό και με βωμολοχίες οι αιρετοί αρσενικού φύλου κάνουν πολιτική και όταν αυτό γίνεται από γυναίκες αυτο λέγεται ξεκατίνιασμα; Μήπως και εσύ με την σειρά σου εκφράζεις _μπορεί και χωρίς να το θέλεις_ στάση κοινωνική, που αφορά τα δυο φύλα, την θέση της γυναίκας στην κοινωνία την ενεργή συμμετοχή της στα κοινα; Ένσταση λοιπόν και με δυνατή φωνή!!!

Ανώνυμος είπε...

Αχ! αυτή η Αννα.Αχ Αννούλα του χιονιάαααα.Τά σύκα τα καρύδια και το γλυκό κρασί.Πέστα όλα.
http:paparazireportas.blogspot.com
Εσύ πρέπει να είσαι το είδος της γυναίκας μάλαμα χωρίς τα κορφολογύματα του Μάλαμα.
Δώστα όλα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΜΗΡΟ.ΒΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΑ 35 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΑΙ.ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΝΟΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ.ΤΟ ΠΟΛΥ 2Χ2 ΣΕ ΓΗ.ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ,ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΟΥΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις, αγαπητοί απαντητές. Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι αν τα έχετε με το πνεύμα του άρθρου ή με τον συντάκτη του.
Γιάννης Βέλλης

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΝΝΗ,ΤΙ ΧΑΜΠΑΡΙΑ;;ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΕΙΣΑΙ ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΤΡΙΝΟΥΣ;;;;ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ " ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ " ΔΙΝΟΥΝ ΒΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩ'Ι'ΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΚΡΑΤΗΣΟΥ ΦΙΛΤΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ:235.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟ " ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΑ ΕΜΠΡΟΣ " ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΦΡΙΚΗΣ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΑ.ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ.ΟΤΑΝ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΤΟΤΕ ΚΑΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΛΟΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕΓΑ ΡΟΛΟ,ΑΛΛΑ Ο ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΣΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΣ.
ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑΧΑΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ.ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 'ΟΠΑ ΜΠΑΜΠΑΚΟ' ,ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΑΤΙΡΑ-ΚΩΜΩΔΙΑ. ΔΕΣΤΟ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙΣ:
http://www.satirakomodia.blogspot.com
ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΣΤΡΟΥΜΑ.