Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

Έργα στη Θεσπρωτία:

Δούλεμα – Παρωδία ή το χρονικό μακροσκελών καλενδών;

Το σημερινό ποστ έχει τοπικό χαρακτήρα και σχετίζεται με την σύνδεση του οδικού άξονα Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας με την Εγνατία οδό από την μία και από την άλλη την σύνδεση των νομών Θεσπρωτίας και Πρέβεζας με νέα γέφυρα στον ποταμό Αχέροντα.
Και τα δύο έργα με την υλοποίηση τους αναμένεται να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τουρισμού στο νομό παρέχοντας σύγχρονες και ασφαλείς προσβάσεις.
Το πρόβλημα που έχει προκύψει είναι ότι αυτά τα έργα δεν εντάχθηκαν ενώ είναι εφικτό σε ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης όπως το ΠΕΠ Ηπείρου (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα) αλλά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το οποίο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους με το σταγονόμετρο δηλαδή και συνήθως η υλοποίηση τους παίρνει χρόνια. Περισσότερα στο www. thesprotiabloggers.blogspot.com όπου υπάρχει και σχετικό ρεπορτάζ αναφορικά με το θέμα και τα ζητήματα που προκύπτουν. Εδώ παραθέτουμε τη συνέχεια του θέματος με την ανάπυξη επιμέρους προβληματισμών που σχετίζονται με έργα υποδομών και ανάπτυξης.

Και ενώ περιμένουμε από τον Γ.Γ.Π.Η κ. Δ. Πανοζάχο την απόφαση ένταξης και τον κωδικό χρηματοδότησης, επισήμως δεν έφτασε σε εμάς τίποτα, υπήρξε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου σχετικά με το θέμα όπου αναγράφονται μεν οι κωδικοί ένταξης όχι όμως και η απόφαση ένταξης με τις προαπαιτούμενες υπογραφές. παραθέτουμε λοιπόν και το σχετικό δελτίο τύπου.

«Η Περιφέρεια Ηπείρου, για την αποκατάσταση της αλήθειας και για την ορθή ενημέρωση των κατοίκων της Ηπείρου, δίνει σήμερα στη δημοσιότητα τους κωδικούς των έργων στο ΠΔΕ του Νομού Θεσπρωτίας ως εξής:
ΕΠ 03000009
«Σύνδεση Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας με Εγνατία Οδό (Τμήμα κόμβου Καρτερίου - κόμβου Μεσοβουνίου)»
Προϋπολογισμός 10.850.000 €
ΕΠ 03000010
«Κατασκευή Νέας γέφυρας στη θέση Γλυκή Ν. Θεσπρωτίας της Ε.Ο. Πρέβεζας- Παραμυθιάς»
Προϋπολογισμός 2.450.000 €
Προφανώς δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούν όλοι στη δημοκρατία, πλην όμως, όσοι επιθυμούν για δικούς τους λόγους να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση και την πολιτική της στην Ήπειρο, μπορούν να το κάνουν επιλέγοντας άλλη μέθοδο, πέρα από αυτή της διάχυσης ψευδών και ανακριβών στοιχείων στον τύπο ή οπουδήποτε αλλού.»

Αυτά αναγράφονται στο σχετικό δελτίο, αναρτήθηκε χθες 22/10 /2007 στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Η www.epirus.gov.gr δεν έφτασε όμως ποτέ ως δελτίο ούτε ηλεκτρονικά, ούτε και μέσω φαξ στον θεσπρωτικό τύπο.
Τώρα βέβαια μένει ο κ. Γενικός να μας στείλει και την σχετική απόφαση με την υπογραφή του αρμοδίου Υπουργού γιατί πληροφορίες λένε και επιμένουν ότι οι υπογραφές δεν έχουν πέσει. Για το θέμα αυτό αναδημοσιεύουμε και σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΗΠΕΙΡΟΣ».
Από την άλλη γεννώνται οι παρακάτω απορίες
  • Γιατί τόση φούρια αυτά τα έργα να μπουν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τι χρονοδιάγραμμα έχει τεθεί στον σχετικό σχεδιασμό για την υλοποίηση τους;
  • Γιατί δεν το παλεύουμε το θέμα με το ΠΕΠ;
  • Μήπως ο κ. Πανοζάχος έχει ξεγράψει το θέμα του ΧΥΤΑ και απλά βγαίνει από την υποχρέωση στέλνοντας δύο σημαντικά έργα υποδομής για το νομό στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων;
  • Αν ευσταθεί ο ισχυρισμός ότι τα έργα κολλάνε λόγω ΧΥΤΑ, ποια θα είναι η τύχη των υπολοίπων έργων που έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ;
  • Μήπως αντί να αναβάλουμε και να μεταθέτουμε τα προβλήματα και τα ζητήματα που προκύπτουν να αρχίσουμε κλείνοντας μία μία και σταδιακά όλες τις εκκρεμότητες;
  • Με ποιον τρόπο θα ξεπεράσει ο κ. Γενικός τον σκόπελο των ΧΥΤΑ;
  • Μήπως σκοπεύει να μας προτείνει ένα ΧΥΤΥ για όλη την Ήπειρο που θα αποτελούσε και την πιο ορθολογιστική πρόταση, αφού τα μέτωπα του κ. Πανοζάχου σχετικά με αυτό το θέμα είναι παντού ανοιχτά;
  • Μήπως με την λογική της καμένης γης και με την μη ένταξη έργων στο ΠΕΠ και σε όποιο άλλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης σε όλη την Ήπειρο; Άλλωστε η διαχείριση στερεών αποβλήτων δεν είναι πρόβλημα μόνο των Θεσπρωτών, το πρόβλημα είναι πανελλαδικό και στην προκειμένη περίπτωση πανηπειρωτικό.
  • Αν ισχύει η λογική της τιμωρίας των αντιφρονούντων Θεσπρωτών γιατί να πληρώσουν το μάρμαρο μόνο οι Θεσπρωτοί, οι οποίοι τουλάχιστον έχουν έτοιμο έναν ΧΥΤΑ, ενώ αλλού δεν υπάρχει ούτε αυτό;
  • Και τέλος πάντων που είναι η ομόνοια και η ομοψυχία των πολιτικών μας ταγών και ποιες οι παρεμβάσεις τους τώρα που τα πράγματα μοιάζουν να βρίσκονται εκτός ελέγχου και λειτουργούν μονόπλευρα εις βάρος μας;
  • Μια παροιμία λέει πως ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται, μήπως έχουμε μείνει ακέφαλοι και τα καράβι πάει ολοταχώς για φούντο;

10 σχόλια:

kokkinos είπε...

23.10.07
O Περιφερειάρχης για ΧΥΤΑ Ελληνικού και Καρβουναρίου.

του admin

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Art TV παρέθεσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Πανοζάχος σχετικά με τα ανοιχτά θέματα των ΧΥΤΑ Θεσπρωτίας/Πρέβεζας και Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα ο κ. Πανοζάχος δήλωσε:

* όλοι κατανοούν οτι δεν υπάρχει οπισθοδρόμηση
* όλοι κατανοούν την αναγκαιότητα
* οι ΧΥΤΑ προστατεύουν τη δημόσια υγεία
* σχετικά με το ΧΥΤΑ Καρβουναρίου δεν υπήρχε άλλη λύση (για την χωροθέτηση)
* δεν υπάρχει περιοχή που να κατασκεύασε ΧΥΤΑ και να έχασε
* ο χρόνος θεραπεύει κάθε ασθένεια
* δεν θα ξεκινήσουν εργασίες στο Ελληνικό πριν την απόφαση του ΣτΕ
* αν υπάρχει κάποια πρόταση για "παραδίπλα" χωροθέτηση ας υπογραφεί γραπτώς.

Πηγή: www.enp.gr
http://www.nthesprotias.com/news_more.php?id=258

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΝΕΙ ΠΩΣ: ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ.ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΔΕΝ,ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΔΙΝΟΥΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ.ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ.ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ.ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ.ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ.Ο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΚΑΙ Η ΑΚΩΛΟΥΘΙΑ ΜΙΑΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΕΙΣ ΜΝΥΜΗΝ ΤΩΝ ΓΕΝΑΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ,Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΟΥΣ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΣΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΕ.ΤΟ ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΚΑΘΑΡΗ;;;
ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ 'ΝΕΑ';;;.

Ανώνυμος είπε...

filiates-stop ------> ΣΤΟ GOOGLE.
ΔΕΙΤΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ.
Google blog ----->ΑΡΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΣΟΥ ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΕ : " ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 'ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ' " :
ΒΙΑΖΟΝΤΑΝ Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ: " ΠΟΥ ΠΑΣ ΒΡΕ ΜΠΑΣΜΕΝΟ " ;;;; ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΜΗΓΚΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ : " ΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ ΓΟΜΑΡΟΓΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΟΥΜΕ.ΤΡΑΚΑΡΑΝΕ ΔΥΟ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΑΙΜΑ ".

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ filiates-stop.
.ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ:
" Ο ΑΡΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ "
.ΣΚΙΖΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΦΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ.ΣΥΓΧΑΡΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΛΑΜΠΡΟ ΝΤΟΥΒΑΛΗ.

Ανώνυμος είπε...

" ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ "
Η ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΙΝΕΤΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.
ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ :' google blog 'ΚΑΙ ' google ΟΜΑΔΕΣ ' .

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ " ΛΑΜΠΡΟΣ ΝΤΟΥΒΑΛΗΣ " ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΖΗΛΙΑΡΗΔΩΝ ΜΕ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.
- ΟΥΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ -

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΣΟΥ ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΕ.
ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΥΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΕΙ ΚΑΠΩΣ ΔΙΑΦΟΡΤΙΚΗ;;ΩΣ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΜΟΙΑΖΕΙΣ ΜΕ ΚΕΙΝΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΠΟΥΛΕΓΕ:
"ΤΣΙΓΚΟΣ - ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ ΚΑΙ ΛΑΜΑΡΙΝΑ'(ΑΦΑΡΙΜΠΑΜ).ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑΝΑΙ;;;
ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΙΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΤΙΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ;;;;;ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ ΠΑΛΙ;;;ΕΔΩ ΕΧΕΙΣ 5000€ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ(ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ) ,ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ 500€ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ 5500€ ΓΙΝΕΤΑΙ 4500€.ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ.ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ;;;ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ : ΜΟΥΚΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΤΑΤΕ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΕ,ΑΞΙΟΤΙΜΕ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ:
ΟΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΕ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΧΩΡΟ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ή ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ;;ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΕΥΘΥΝΗ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ.ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ,ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΚΩΜΙΔΙΣΤΙΚΟ.