Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Ο Τουρισμός είναι η λύση:

Γέμισε κόσμο ο τόπος

Μια οι γιορτές του Πάσχα και μια η Πρωτομαγιά, η τελευταία είχε και σύμμαχο τον καλό καιρό και ο νομός μας κατακλύστηκε από επισκέπτες στη βάση του από τον γειτονικό νομό Ιωαννίνων.
Η Εγνατία λοιπόν έστω και ημιτελής μας φέρνει πιο κοντά με αποτέλεσμα οι παραθαλάσσιες και τουριστικές περιοχές του νομού και όχι μόνο, να πλημυρίσουν από κόσμο.
Από την πόλη της Ηγουμενίτσας, τα Σύβοτα, την Πλαταριά, την Πέρδικα και την Σαγιάδα, τον Αχέροντα και την Γλυκή, αλλά και στα ορεινά η κίνηση ήταν αισθητή και η δουλειά για τους επιχειρηματίες του κλάδου μπόλικη.
Ο Τουρισμός είναι λοιπόν η λύση να πάρει τα πάνω της η περιοχή μας και με την ολοκλήρωση των υποδομών κυρίως στα οδικά δίκτυα, απαιτούνται επιχειρηματικά εγχειρήματα και ανοίγματα που να ποντάρουν στην ποιότητα και την καλή παροχή υπηρεσιών ιδίως και σε μέρη που υπάρχει η φυσική ομορφιά, η ιστορία, η παράδοση σε συνδυασμό με τα ντόπια προϊόντα τα οποία μπορούν να δώσουν χαρακτήρα και εικόνα στο τουριστικό μας προϊόν που θα ικανοποιεί και δελεάζει κάθε επισκέπτη.
Πλατεία έκτακτης ανάγκης
Αν ψάχναμε όνομα για την πλατεία Δημαρχείου στο κέντρο της Ηγουμενίτσας ο τίτλος «Πλατεία έκτακτης ανάγκης» θα ήταν η κατάλληλη ονομασία για να χαρακτηρίσει κανείς το χάλι και κατάντημα της.
Και αυτό γιατί τα περιβόητα δημόσια ουρητήρια που σχεδιάστηκαν από την μία αφού το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί δεν λειτουργούν και από την άλλη και οι υποτυπώδεις περιφράξεις που υπήρχαν έχουν απομακρυνθεί.
Το αποτέλεσμα γνωστό.
Κάθε διερχόμενος βρεθεί στην ανάγκη κατεβαίνει στο υπόγειο ή ακόμη και στην περίμετρο και «κάνει την ανάγκη» του αφού αλλού δεν έχει που να πάει ένα πράγμα.
Τώρα βέβαια που καλοκαιριάζει και η θερμοκρασία ανεβαίνει το κέντρο της πόλης θα κερδίσει σε αύρα και μικρόβια, έτσι για να αποκτήσουμε και αντισώματα βρε αδερφέ.
Ένα όμως είναι απορίας άξιο αν δεν είχαμε απέναντι το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο πόσο μεγαλύτερο θα ήταν το κατάντημα αυτής της πλατείας που κοντεύει να την πνίξει η μπόχα και η δυσοσμία;

Δεν υπάρχουν σχόλια: